Gintarinių irklų regata trakiečiams nešykštėjo laurų

Praėjusį savaitgalį Trakuose vykusi prestižinė tarptautinė irklavimo regata „Gintariniai irklai“ atnešė daugiausia pergalių Lietuvos irkluotojams. Jau 49-ojoje regatoje dalyvavo apie 500 sportininkų, apie 400 įgulų iš 8 šalių. Fortūna buvo labai palanki ir Trakų irkluotojams, kuriuos treniruoja bei anksčiau ugdė treneriai Vladislavas Sokolinskis, Daiva Mačiulienė.

Pirmąją regatos dieną Galvės ežere nebuvo lygių dvivietės porinės valties įgulai Rolandui Maščinskui ir Sauliui Ritter. Antri buvo Mykolas Masilionis ir Gytis Ruzgys. Taip pat pirmąją vietą iškovojo dvivietės valties įgula Ernestas Žarskis ir Jonas Karalius. Šeštąją vietą užėmė Andrius Lapatiukas ir Justas Čereškevičius. Šiuos sportininkus treniruoja Trakuose gyvenantis treneris Valdislavas Sokolinskis.

Trečiąją vietą užėmė porinė keturvietė, kurią irklavo ir Kęstutis Juozėnas. Šį sportininką anksčiau treniravo trenerė Daiva Mačiulienė. Pati trenerė pateikė stulbinamą siuprizą. Ji įsijungė į jungtinę Lietuvos rinktinės moterų aštuonvietės valties įgulą ir su kolegėmis iškovojo antrąją vietą.

Sekmadienį, antrąją regatos dieną, buvo kovojama dėl Trakų rajono savivaldybės mero apdovanojimų. Bene sunkiausioje vienviečių valčių rungtyje vėl puikiai pasirodė trakiečiai. Antrąją vietą užėmė R.Maščinskas, trečiąją – S.Ritter. Pirmją iškovojo irklavimo žvaigždė Mindaugas Griškonis. Dviviečių porinių valčių klasėje pirmąją vietą iškovojo M.Masilionis ir G.Ruzgys.

Apdovanojimus irkluotojams teikė Trakų rajono savivaldybės meras Vincas Kapočius, Seimo nariai Jonas Liesys, Jaroslavas Narkevič, savivaldybės administracijos direktorė Asta Kandratavičienė, direktorės pavaduotoja Irena Narkevič.

Regatą vainikavo ypač įnirtingos ir emocingos sprinto varžybos, kuriose kaip niekad gausiai dalyvauta. Mišrios aštuonviečių valčių įgulos sudaromos iš įvairių šalių, įvairiaus amžiaus, skirtingos svorio kategorijos sportinę karjerą jau baigusių irkluotojų. Įgulų sudėtis sudaroma ištraukus burtus. Įdomu tai, kad viena jaunatviškiausių buvo jau 80-metį perkopusi irkluotoja iš Latvijos.

Kitąmet Trakuose vyks jubiliejinė – 50-oji tarptautinė „Gintarinių irklų“ regata ir pasaulio jaunimo(iki 23 m.), o 2013-aisiais – pasaulio jaunių (iki 18 m.) irklavimo čempionatai. Prie šių Lietuvą reprezentuojančių sporto renginių nemažai prisidės ir Trakų rajono savivaldybė, gerindama infrastruktūrą, paslaugas, svečių priėmimą. Nemažai pasirengimo darbų vyksta jau dabar.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53579688sec.