LNOBT vasaros sezone – V. Klovos opera Pilėnai Trakų pilies kieme

Liepos 2 (šeštadienis) ir 5 (antradienis) d., jau dešimtą kartą kviečiame į Trakų pilies kieme rodomą V. Klovos operą „Pilėnai“. Nuo 2001 m. vasaros, kuomet teatras įgyvendino savo seną svajonę – įkūnydamas didžiųjų pasaulio teatrų patirtį pakvietė į Vasaros sezono spektaklius Trakuose, „Pilėnai“ tapo įspūdingiausiu vasaros sezonų reginiu.

Šalia nuostabios pilies, tarsi natūraliai sukurtos „Pilėnų“ istorinės dramos dekoracijos, nauja gaida suskambo operos arijos, nauju grožiu atsiskleidė spektaklio scenos. Ir nepaisant jokių oro prognozių, „Pilėnai” kiekvieną vasarą sukviečia minias žiūrovų. O sinoptikai prognozuoja itin gražią ir šiltą liepos pradžią! Šiemetiniai „Pilėnai“ – išskirtiniai dar ir tuo, kad sukanka 55 metai, kuomet ši opera pirmą kartą buvo pastatyta 1956 m liepos 1 d. Ir per visą tą laiką nebuvo nei vieno sezono, kuomet „Pilėnai“ nebūtų buvę repertuare. Apkeliavę Lietuvą, rodyti ir kolūkių centrų aikštėse, ir ant piliakalnių, teatre jie iš viso parodyti 345 kartus. Ir štai dabar, opera, tarsi įgavusi naują gyvastį, jau dešimtą vasarą rodoma Trakų pilies kieme. Garsioji Ūdrio daina, iš tiesų – pagal visas operos taisykles parašyta puiki baritono dainuojama arija, kaip ir garsieji operos chorai, dainuojami lyg liaudies daina, kartais net nežinant, kad tai vieni pagrindinių operos „Pilėnai“ akcentų.

Antrasis „Pilėnų“ spektaklis liepos 5 d. yra skirtas operos solisto Sigito Dirsės jubiliejui, kuris šioje operoje dainuos pagrindinį, kunigaikščio Margirio vaidmenį. Pasak solisto, „Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse dainuoti apie dramatiškus, bet heroizmo kupinus lietuvių tautos įvykius yra labai simboliška. Džiaugiuosi, kad mano jubiliejui skirtas toks prasmingas spektaklis “.

„Pilėnuose“ liepos 2 d. dainuos Vytautas Bakula, Julija Stupnianek, Inesa Linaburgytė, Vytautas Juozapaitis, liepos 5 d. – Sigitas Dirsė, Julija Stupnianek, Jovita Vaškevičiūtė, Ramūnas Urbietis, o taip pat Liudas Norvaišas, Vytautas Kurnickas, Vladas Bagdonas, Arūnas Malikėnas, Dmitrijus Poleščukas, Jonas Valuckas. Diriguos Robertas Šervenikas.

Spektaklių pradžia 21 val. Bilietai parduodami LNOBT kasose darbo dienomis 10-19 val., šeštadienį 10-18.30 val., sekmadienį 10-15 val. Informacija ir bilietų užsakymas tel. 262 07 27, (+370) 615 51000 begin_of_the_skype_highlighting (+370) 615 51000, (+370) 612 46614, www.opera.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42213416sec.