2011 metų patraukliausia Lietuvos turizmo vietovė – Rokiškio dvaras

Rokiškio dvaro sodyba tapo „Lietuvos turizmo traukos vietovė 2011. Atstatyti ir turizmui pritaikyti statiniai“ konkurso nugalėtoja. Šį EDEN (angl. European Destinations of Excellence) projekto konkursą paskelbė ir apdovanojimus Lietuvos patraukliausioms turizmo vietovėms suteikė Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD).

Patraukliausios Lietuvos turizmo traukos vietovės 2011 titulas Rokiškio dvarui suteiktasuž puikiai įrengtą dvaro ekspoziciją, istorijos ir kultūros puoselėjimą bei jaunosios kartos auklėjimą. „Sveikiname šį projektą pateikusius VšĮ „Rokiškio Turizmo Informacijos Centras“ darbuotojus ir visus, šiemet kaip niekada aktyviai paraiškas teikusius konkurso dalyvius.Tikimės, jog Rokiškio dvarą, kaip patraukliausią mūsų šalies turizmo vietovę, gausiai lankys ne tik Lietuvos, bet ir svečių šalių turistai, o toks konkursas bus dar viena puiki proga užsienio keliautojams priminti apie save“, – konkurso dalyvius sveikino VTD direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Buvusiuose dvaro rūmuose šiandien yra įsikūręs Rokiškio kraštotyros muziejus. Šiuo metu jam priklauso 14 autentiškų dvaro pastatų ir 28 ha ploto parkas su tvenkiniais. Muziejus per 78 metus sukaupė gausius archeologijos, istorijos, numizmatikos, dailės ir etnografijos eksponatų rinkinius, iš viso – daugiau nei 80 tūkstančių vienetų. Unikali ir vertinga dvarų kultūros paveldo kolekcija – viena iš nedaugelio tokių ekspozicijų Lietuvoje.

„Manau, jog tokį aukštą Rokiškio dvaro sodybos įvertinimą lėmė keli dalykai. Pirmiausiai, labai didelis darbuotojų nusiteikimas ir Nepriklausomybės laikotarpiu padarytos investicijos. Jų dėka iš griuvėsių buvo prikelta keletas dvaro pastatų bei atnaujinta dalis ekspozicijų. Antra, muziejui pakeitus savo veidą, žymiai padidėjo lankytojų skaičius – po Nepriklausomybės atkūrimo sulaukdavome vos kelių tūkstančių lankytojų per metus, o dabar jų skaičius siekia net 50 tūkstančių. Labai svarbu formuoti vietovės turistinį patrauklumą – teikti kuo daugiau pramogų ir paslaugų, kurios pritraukia turistus ir padeda juos kuo ilgiau išlaikyti“, – sakė Petras Blaževičius, Rokiškio rajono savivaldybės administracijos kultūros, turizmo ir ryšių su užsienio šalimis skyriaus vedėjas.

P. Blaževičius teigia, kad šis įvertinimas pirmiausiai duos daugiau darbo dvaro ir turizmo informacijos centro darbuotojams, padidins turistų susidomėjimą objektu ir turės didelę įtaką tolesniam objekto plėtojimui ir populiarumui. „EDEN projektas – tai aukščiausias turizmo rinkodaros taškas, kurį gali pasiekti šalies vietovės“, – priduria P. Blaževičius.

EDEN projekto apdovanojimuose taip pat paskelbtos ir apdovanotos dar keturios patraukliausios turizmo vietovės. Antrąją vietą užėmė projektas „Biržų pilis“, kurį pateikė Biržų regioninio parko direkcija. Trečiąją vietą už edukacinę veiklą pelnė Žaliūkių malūnininko sodyba ir projekto teikėjas Šiaulių „Aušros“ muziejus. Ketvirta vieta už universalumą ir turistinių veiklų kompleksiškumą įvertintas Kurtuvėnų dvaras ir projekto teikėjas Kurtuvėnų regioninio parko direkcija. Į prizininkų penketą taip pat pateko Platelių dvaro sodyba. Ji įvertinta užvietinių tradicijų puoselėjimą ir populiarinimą.

Iš viso dėl patraukliausios turizmo vietovės titulo varžėsi 20 projektų. Paraiškas konkursui pateikė dalyviaiiš Druskininkų, Ignalinos, Jurbarko, Kauno, Kėdainių, Kelmės, Klaipėdos, Pakruojo, Plungės, Raseinių, Rietavo, Šakių, Širvintų, Utenos ir Zarasų rajonų.

Lietuva EDEN projekte dalyvauja nuo 2008 m. Lietuvos turizmo traukos vietovės vardus jau yra pelnę Užgavėnių tradicijomis garsėjantis Žemaitijos nacionalinis parkas, Šilutės regione esantis Nemuno deltos regioninis parkas ir ežeringasis Zarasų kraštas.

Apie patraukliausias turizmo vietoves yra sukuriami filmai. Jie talpinami oficialiame projekto tinklalapyje ir tampa prieinami viso pasaulio turistams. Nugalėtojai taip pat pristatomi Europos turizmo forume ir kituose renginiuose.

Apie projektą:

„Patraukliausios Europos turizmo vietovės“ projekto tikslas – pristatyti mažai žinomas vietoves Europos turistams. Pagrindinė sąlyga konkurso dalyviams – įsipareigojimas puoselėti socialinį, kultūrinį ir aplinkos tvarumą. Projekto organizatoriai kiekvienais metais rengia nacionalinius konkursus, kurių metu 27 Europos Sąjungos šalyse narėse ir šalyse kandidatėse išrenkama po vieną patraukliausią turizmo vietovę. Šį projektą remia Europos Komisija.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53219891sec.