Kauno pilis - populiariausių atnaujintų Lietuvos turizmo traukos vietovių sąraše

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos paskelbė Lietuvos vietovę šiais metais pripažinta patraukliausia turistams. Jau 4 kartą vykstančio projekto EDEN (angl. European Destinations of Excellence) konkurse šiais metais varžėsi 21 turizmo objektas iš visos Lietuvos. Išrinktajai vietovei buvo suteiktas „Lietuvos turizmo traukos vietovės 2011" vardas.

„Patraukliausios Europos turizmo vietovės" projekto tikslas - pristatyti mažai žinomas vietoves Europos turistams. Pagrindinė sąlyga konkurso dalyviams - įsipareigojimas puoselėti socialinį, kultūrinį ir aplinkos tvarumą. Projekto organizatoriai kiekvienais metais rengia nacionalinius konkursus, kurių metu 27 Europos Sąjungos šalyse narėse ir šalyse kandidatėse išrenkama po vieną patraukliausią turizmo vietovę. Šį projektą remia Europos Komisija.

Kiekvienais metais Europos Komisija, glaudžiai bendradarbiaudama su nacionalinėmis turizmo įstaigomis, paskelbia EDEN projekto metų temą, pagal kurią kiekvienoje Europos Sąjungos šalyje yra išrenkama patraukliausia turizmo traukos vietovė. Projektas padeda naujus turizmo objektus prisistatyti Europoje, skatina jų puoselėtojus keistis patirtimi ir bendradarbiauti.

Šių metų konkurso tema - atstatyti ir turizmui pritaikyti statiniai. Lietuvoje gausu turistų reikmėms pritaikytų dvarų - iš jų sulaukta daugiausiai paraiškų. Tarp konkurse dalyvaujančių statinių buvo Kauno ir Biržų pilys, Kurtuvėnų, Rokiškio bei kiti dvarai, Tytuvėnų Bernardinų vienuolynas, buvusi Druskininkų Gydykla, Senoji Utenos pašto stotis, laivų statybos dokas ir kiti turizmo objektai. Dabar juose įkurti muziejai, rengiami kultūros ir meno renginiai, pristatomos įvairių meno šakų parodos, vykdoma edukacinė veikla.

Patraukliausios Lietuvos turizmo traukos vietovės 2011 titulas teko Rokiškio dvarui už puikiai įrengtą dvaro ekspoziciją, istorijos ir kultūros puoselėjimą bei jaunosios kartos auklėjimą. EDEN projekto apdovanojimuose taip pat paskelbtos ir apdovanotos dar keturios patraukliausios turizmo vietovės. Antrąją vietą užėmė projektas „Biržų pilis", kurį pateikė Biržų regioninio parko direkcija. Trečiąją vietą už edukacinę veiklą pelnė Žaliūkių malūnininko sodyba ir projekto teikėjas Šiaulių „Aušros" muziejus. Ketvirta vieta už universalumą ir turistinių veiklų kompleksiškumą įvertintas Kurtuvėnų dvaras ir projekto teikėjas Kurtuvėnų regioninio parko direkcija. Į prizininkų penketą taip pat pateko Platelių dvaro sodyba. Ji įvertinta už vietinių tradicijų puoselėjimą ir populiarinimą.

Nuo 2008 m. Lietuvos turizmo traukos vietovės vardus yra pelnę Užgavėnių tradicijomis garsėjantis Žemaitijos nacionalinis parkas, Šilutės regione esantis Nemuno deltos regioninis parkas ir ežeringasis Zarasų kraštas.

„Šis konkursas yra puiki proga pristatyti įdomiausias ir patraukliausias Lietuvos vietas ir taip pritraukti čia daugiau turistų . Šiais metais projektas sulaukė ypač daug dalyvių. Jie įrodė, kad mes tikrai turime kuo didžiuotis ir ką parodyti šalies svečiams. Be to, projekto nugalėtojo laukia reklama visoje Europos Sąjungoje. Patraukliausia Lietuvos vietovė bus pristatoma net 27 šalių turistams ir kvies poilsiauti būtent čia", - teigia VTD direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Apie patraukliausias turizmo vietoves yra sukuriami filmai. Jie talpinami oficialiame projekto tinklalapyje ir tampa prieinami viso pasaulio turistams. Nugalėtojai taip pat pristatomi Europos turizmo forume ir kituose renginiuose.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54183412sec.