Asmeninė rekomendacija – raktas į turisto širdį

„Globalios Lietuvos lyderiai“ pristatė visuomeninės iniciatyvos „Pakviesk draugą į Lietuvą“ bandomojo etapo rezultatus. Šia liepos – spalio mėnesiais vykusia eksperimentine iniciatyva Lietuvos verslo, pramogų, krepšinio ir visuomenės atstovai ragino viso pasaulio lietuvius asmeniniu kvietimu savo draugus ir pažįstamus iš užsienio raginti aplankyti Lietuvą. Pristatydami pirmojo etapo rezultatus, organizatoriai sudarė populiariausių priežasčių sąrašą, kodėl užsieniečiai nori atvykti į Lietuvą.

„Šia iniciatyva skatinome kiekvieną lietuvį asmeniškai ar socialinių tinklų pagalba kviesti pažįstamus ir draugus į Lietuvą. Tikimės, jog pasibaigus didiesiems krepšinio renginiams, lietuviai nenustos skleisti asmeninės žinios apie Lietuvą. Socialiniame tinkle vykdyta apklausa parodė, jog asmeniniais kvietimais paviliotus užsieniečius pirmiausia domina patys Lietuvos žmonės. Socialiniai tinklai, kaip rinkodaros ir komunikacijos priemonė, santykį tarp turisto ir kviečiančiosios šalies paverčia labiau artimu ir atviru. Išrankų šiuolaikinį turistą, ieškantį asmeninių įspūdžių ir rekomendacijų, darosi sunku įtakoti vien tradiciniais bukletais ar perkama reklama,“ – sakė iniciatyvą organizuojančio profesionalų tinklo „Globalios Lietuvos lyderiai“ vadovė Dalia Venslovaitė.

„Pakviesk draugą į Lietuvą“ gerbėjai facebook socialiniame tinkle dalyvavo konkurse -apklausoje „Trys priežastys, kodėl noriu į Lietuvą“. Už įvardintas priežastis buvo siūloma laimėti nemokamą skrydį į Lietuvą. Skelbtame konkurse dalyvavo 110 socialinių tinklų vartotojų, gyvenančių užsienyje.

Populiariausia priežastimi dauguma užsieniečių įvardijo vietinius žmones ar draugus bei pažįstamus iš Lietuvos. Antroje vietoje minima tradicinė virtuvė: daugelis užsieniečių minėjo cepelinus, šaltibarščius, kugelį, keptą duoną, rūkytą žuvį ir kitus tradicinius lietuviškus patiekalus. Trečioje vietoje atsidūrė kultūra ir menas. Dauguma minėjo gilią Lietuvos istoriją ir su ja susijusią kultūrą, architektūrą, talentingus Lietuvos menininkus. Ketvirtąja ir penktąja vietomis pasidalijo krepšinis, Lietuvos krepšinio gerbėjai bei merginos iš Lietuvos.

Socialinio tinklo apklausoje atskleistos tendencijos demonstruoja, kokiais atributais ir simboliais patys lietuviai pirmiausiai linkę vilioti savo draugus užsieniečius. Aktyviausiai priežastis vardijo lietuvių pakviesti draugai iš Jungtinės Karalystės, Turkijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos.

„Tradiciniai kelionių planavimo įpročiai sparčiai keičiasi. Tarptautinis tinklas Euro RSCG pernai atliko tarptautinį tyrimą „Travel Planning“. Tyrimas parodė, kad planuojant ir renkantis keliones maždaug pusei respondentų įtakos turėjo internetas ir socialiniai tinklai. Socialinių tinklų komunikacija nereikalauja didelių išteklių, yra efektyvi, paveiki. Manau, kad tai perspektyvi priemonė turizmui skatinti,“ – sakė rinkodaros socialiniuose tinkluose ekspertas, Big Idea Group vykdantysis partneris Mark Eikner.

„Užsienio svečiai labiausiai vertina nuoširdumą ir asmenines rekomendacijas. Apie Lietuvą daug pasakoju ir asmeniškai kviečiu atvykti pasaulinių korporacijų vadovus, tokius kaip Ričardas Bransonas, Virgin Airlines įkūrėjas. Mano asmeniniu kvietimu Lietuvoje neseniai lankėsi ir NASA Ames tyrimų centro direktorius Simon P. Worden ,“ – sakė dr. Valdas Lašas, UPS Lietuva vadovas ir GLL Patarėjų tarybos narys. Vladas Lašas demonstravo nuotrauką, kurioje Ričardui Bransonui jis asmeniškai įteikia fotoalbumą „Neregėta Lietuva“.

Pirmasis eksperimentinis iniciatyvos „Pakviesk draugą į Lietuvą“ etapas vyko nuo 2011 m. liepos 1 d. iki spalio 1 d. Šiuo laikotarpiu prie iniciatyvos prisijungiantys http://www.invite2lithuania.com/ dalyviai kiekvieną savaitę laimėjo įvairių prizų – nuo pakvietimų į kiną iki skrydžio bilietų į Lietuvą.

Daugiausia dėmesio iniciatyva sulaukė iš lietuvių, gyvenančių tiek užsienyje, tiek Lietuvoje. Pastarieji aktyviausiai draugus kvietė iš Jungtinės Karalystės, JAV, Ispanijos, Italijos, Norvegijos, Vokietijos, Danijos, Airijos, Švedijos, Prancūzijos, Latvijos, Turkijos ir Graikijos.

Globalios Lietuvos lyderiai | GLL paskelbė apie iniciatyvos tęsiantys iniciatyvą ir 2012 metais.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.53270793sec.