Ukrainoje ir pasaulyje populiaraus atlikėjo koncertas pirmą kartą vyks Lietuvoje

Šių metų lapkričio 4 dieną (penktadienį) 17 val. pirmą kartą Lietuvoje viešės Ukrainos bandūrininkų duetas Dmytro ir Irina Hubjak‘ai. Pora surengs koncertą Kėdainių Daugiakultūrio centro salėje. Bilieto kaina – 10 litų.

Pasaulinio garso bandūros virtuozo Dmytro Hubjako rankose instrumentas vienu metu gali skambėti tarytum arfa, kanklės, gitara, bandža ar net kaip visas styginių instrumentų orkestras. Kompozitorius muzikos kritikų vadinamas bandūros genijumi. 2009 m. Ukrainos prezidentas suteikė jam nusipelniusio Ukrainos artisto vardą. Dmytro Hubjakas yra ir puikaus balso (baritono) savininkas. Atlikėjas pats sau akompanuoja ir atlieka repertuarą nuo klasikinių arijų iki šiuolaikinių romansų bei baladžių. Jis yra laukiamas svečias prestižiniuose klasikinės muzikos festivaliuose, kaip solistas nuolat koncertuoja Ukrainoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, JAV. Kartu su respublikinių ir tarptautinių konkursų laureate, puikaus soprano balso dainininke Irina Hubjak koncertinėje programoje jie atliks J. S. Bacho, N. Paganinio, T. Lazurkevičiaus bei D. Hubjako kūrinius. Irina Hubjak nuolat koncertuoja ne tik Ukrainoje, bet ir Lenkijoje, Prancūzijoje, Bulgarijoje,Vokietijoje kaip bandūrininkė solo ir su bandūrininkių trio.

DMYTRO HUBJAK

Gimė 1982 metais Ternopilio mieste.

1990 m. vaikų studijoje „Kobzarik“ pradėjo mokytis groti bandūra. Jau po ketverių mokslo metų kartu su žymių bandūrininkų ansambliu „Kobzarj“ dalyvavo festivalyje Dnepropetrovske.

1995, 1996 metais iškovojo I premiją ir laureato vardą respublikiniame jaunųjų bandūrininkų konkurse Poltavoje.

1997 m. įstojo į M. Krušelnickos konservatoriją Ternopilyje.

1997 m. gavo diplomą tarptautiniame festivalyje „Mažasis princas“ Rumunijoje (Buchareštas).

1998 m. gavo diplomą tarptautiniame jaunųjų kompozitorių konkurse Baltarusijoje (Grodnas),

iškovojo laureato vardą ir stipendiją konkurse „Naujieji Ukrainos vardai“ (Kijevas).

1998 m., pabaigęs vienerius metus konservatorijoje, įstojo į Lvovo muzikos akademiją (bandūros sp. – prof. V. Gerasimenko kl. ir dainavimo sp. – nusipelnusios Ukrainos dainininkės T. Didyk kl.).

2003 m. – I vieta ir laureato vardas respublikiniame bandūrininkų konkurse Kijeve.

2004 m. – II vieta ir laureato vardas tarptautiniame konkurse Charkove.

Nuo 2006 metų dalyvauja konkursuose kaip žiuri narys.

2004–2006 metais dirbo Lvovo filharmonijos solistu.

Nuo 2003 metų Dmytro tapo respublikinės kobzarių sąjungos nariu.

2006 m. baigė aspirantūrą N. Lysenkos muzikos akademijoje Lvove ir 2007 m. gavo stipendiją iš Ukrainos kultūros ministerijos kaip ypač talentingas Ukrainos jaunasis atlikėjas.

2009 12 11 Ukrainos prezidentas suteikė Dmytro Hubjakui nusipelnusio Ukrainos artisto vardą.

Monografijos „Grok, Kobzarj!“ („Играй, Кобзарь!“) ir penkių solinių albumų autorius. Dmytro Hubjakas nuo 2010 m. dėsto bandūrą Ternopilio menų universitete ir nuo 2009 m. dirba aktoriumi muzikiniame teatre Ternopilyje.

Dmytro nuolat koncertuoja kaip solistas Ukrainoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir JAV. Dalyvauja įvairiuose festivaliuose, tarp kurių – Bairoto festivalis (Vokietija).

IRINA HUBJAK

Gimė 1986 m. Zdobicio miestelyje. 2001 m. baigė muzikos mokyklą, 2005 m. – Rovensko konservetoriją, o 2010 m. gavo magistro laipsnį Lvovo muzikos akademijoje (bandūra – doc. O. Gerasimenko, solinis dainavimas – doc. G. Gavrich).

2008 m. iškovojo II premiją ir laureato vardą tarptautiniame konkurse „Serebriannyj zvon“ (Užgorod).

2009 m. – laureato vardas O. Versajo respublikiniame konkurse.

Nuo 1010 metų dėsto bandūros specialybę Ternopilio konservatorijoje.

Irina Hubjak nuolat koncertuoja Ukrainoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Bulgarijoje, Vokietijoje.

Kėdainių krašto muziejaus filialas – Daugiakultūris centras – Lietuvoje išgarsėjo savo sakraline erdve ir ypatinga akustika. Jis įkurtas restauruotoje buvusioje XIX a. mažojoje žiemos sinagogoje. Lankytojams duris centras atvėrė 2002 metais. Čia vykdoma edukacinė veikla ir vyksta įvairiausi kultūriniai renginiai. Nuolat organizuojami džiazo ir profesionaliosios muzikos koncertai, rengiamos parodos ir seminarai. 2010 m. centre buvo surengti 58 koncertai ir renginiai, 16 parodų, iš jų 12 profesionalių meninkų. Per metus centrą aplanko beveik 1000 lankytojų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42205381sec.