Jaunajam Rusijos menininkui įteiktas dešimtasis Henkel Art apdovanojimas

Jubiliejinėje „Henkel Art“ apdovanojimų ceremonijoje triumfavo menininkas iš Rusijos David Ter-Oganyan. Nugalėtojui konkurso organizatorius – „Henkel“ Centrinės ir Rytų Europos padalinys – įteikė daugiau nei 24 tūkst. litų (7 tūkst. eurų) piniginį prizą ir įsipareigojo surengti dvi jo individualių darbų parodas. Papildomą „Henkel“ Jaunųjų Austrijos menininkų apdovanojimą laimėjo Stefan Gletter.

„Kasmet rengdami šį konkursą prisidedame prie Europos integracijos ir siekiame populiarinti Centrinės ir Rytų Europos regiono kultūrą. Per 10 konkurso „Henkel Art“ metų sulaukėme daugiau nei 25 tūkst. darbų iš 4,5 tūkst. Centrinės ir Rytų Europos menininkų, kurie šį konkursą pavertė prestižiniu meno renginiu“, – sakė „Henkel“ Centrinės ir Rytų Europos padalinio prezidentas Günter Thumser.

Šių metu nugalėtojas David Ter-Oganyan savo paveiksluose, objektuose, nuotraukose ir multimedijos darbuose modernizmą sujungia su aktualiausiais visuomenės ir politikos klausimais. David savo kūryba siekia perteikti įtampą visuomenėje ir pusiausvyrą tarp smurto ir pasipriešinimo. Socialinės ir politinės temos dominavo daugumoje konkursui pateiktų darbų.

Be piniginės premijos „Henkel Art“ konkurso nugalėtojui „Henkel“ padės surengti vieną parodą gimtojoje Rusijoje bei kitąmet pademonstruoti savo darbus Šiuolaikinio meno muziejuje „Stiftung ludwig vienna (mumok)“ Vienoje.

Šiais metais konkurse „Henkel Art“ taip pat dalyvavo 12 menininkų iš Lietuvos. Geriausiai iš jų sekėsi Ugniui Gelgudai, kuris nužengė iki antrojo konkurso etapo. Viso Baltijos šalių menininkai vertinimo komisijai pateikė 67 darbus. Aktyviausi buvo latviai, konkursui pateikę 31 darbą, Estijos kūrėjai konkurse dalyvavo su 24 darbais.

Pirmasis „Henkel Art“ konkursas įvyko 2002 metais. Šiuo konkursu siekiama ne tik populiarinti Rytų ir Centrinės Europos kultūrą, bet ir padėti jauniems menininkams siekti karjeros. Praėjusių konkursų nugalėtojai Dan Perjovschi, Miha Stukelj, Mladen Miljanovic jau įrodė, kad „Henkel Art“ yra solidi profesionalios menininko karjeros pradžia.

Apie „Henkel“

"Henkel" įkurta 1976m. ir valdo tokius gerai žinomus prekinius ženklus kaip "Persil", "Schwarzkopf" ir "Loctite". "Henkel" dirba apie 50 tūkst. darbuotojų. Fiskaliniais 2009 m. Bendrovė pardavė produkcijos už 13,573 mln. eurų, o bendrovės pelnas siekė 1.364 mln. eurų. "Henkel" akcijos listinguojamos Vokietijos vertybinių popierių biržoje DAX, kompanija patenka į "Fortune Global 500" sąrašą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53308892sec.