Violončelininkų trio Melo–M koncertas – kalėdinė dovana klaipėdiečiams

Tarptautininį pripažinimą pelniusi violončelininkų trio iš Latvijos „Melo-M“, ruošiasi sudrebinti ir uostamiesčio muzikinę padangę.

Gruodžio 18 dieną, 19 val. Klaipėdos koncertų salėje įvyks pirmasis šių muzikantų koncertas pajūryje „Around the world“.

 

Pasaulyje yra vos kelios violončelininkų grupės, o 2005 m. įsikūrusi „Melo-M“ - vienintelė tokia Rytų Europoje.

Neįprastai greitai išgarsėjusių – vos po kelių pirmųjų koncertų, „Melo –M“ profesionalumą jau įvertino suomių grupė „„Apocalyptica“, Boney M vokalistė Maizie Williams, Laima Vaikulė, Raimondas Paulas, Robertas Wellsas, su kuriais latviai kartu lipo ant scenos.
Šios grupės programoje - įvairių muzikos stilių paletė: nuo suomiškos polkos, airiško džigo, egptiečių misirlou ar graikiško sirtakio iki visiems puikiai žinomų hitų – Coldplay „Clocks“, Gloria Gaynor „I Will Survive“, Europe „Final Countdown“ bei kitų. Melo-M uostamiestyje taip pat atliks ir savos kūrybos kūrinius, kuriuos parašė grupės siela - Karlis Auzans.

Be jo, grupę iš Latvijos dar sudaro Valters Puce ir Antons Trocjuks. Muzikantai žinių sėmėsi pas tokias violončelės legendas kaip Mstislavą Rostropovičių, Mishą Maiskį, Fransą Helmersoną bei kitus.

Populiarūs, visiems žinomi kūriniai, atliekami trimis violončelėmis, įgauna naujų spalvų ir iki šiol negirdėto skambesio. „Melo-M“ koncertų žemėlapis veda per Lietuvą, Latviją, Estiją, Lenkiją, Rusiją, Belgiją, Angliją, Aziją, Afriką ir tęsiasi už Atlanto.

Entuziastingi muzikantai niekuomet nekūrė tikslų išsiveržti iš Latvijos ir savo talentu užkariauti Europą savo muzika.

„Tai didelė atsakomybė – vien bandyti brautis į užsienį. Juk visi tavo šalyje stebės tave per padidinamąjį stiklą ir dauguma galvos, kad gali groti žymiai geriau. Bet mes stengiamės negalvoti apie negatyvius dalykus, o mėgautis! Mylime savo darbą ir tą nuostabią atmosferą koncertuose – nesvarbu, ar tai vyktų Rygoje, Vilniuje, Maskvoje ar Taškente!“- tvirtina grupės lyderis Karlis Auzans.

Jaunų ir talentingų violončelininkų koncertai – visuomet tampa staigmena jiems patiems ir švente žiūrovams, nes muzikantai pradėję savo pasirodymą, niekuomet griežtai nesilaiko scenarijaus.

„Visada turime scenarijų, bet per penkerius pastaruosius metus nebuvo nė vieno koncerto be improvizavcijų. Kai išeiname į sceną, niekada nežinome, kuo tai baigsis“, - teigia violončelės virtuozai.

Tik vieno dalyko muzikantai savo pasirodymuose niekuomet nekeičia – scenoje juos visuomet matysime stilingai apsirengusius, pasitempusius, su klasikiniais kostiumais.Tokio sceninio įvaizdžio grupė laikosi nuo pat pirmųjų koncertų.

Lietuvoje latviai lankėsi jau keturis kartus, tačiau į uostamiestį gruodžio 18 dieną jie užsuks pirmąjį kartą. Tai, kad „Melo-M“ nepalieka abejingų, parodo ir faktas, kad bilietai į šios grupės pasirodymą Vilniuje buvo išpirkti likus dviem savaitėm iki koncerto.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14010692sec.