Muziejų metai – proga atrasti ir muziejų, ir senuosius Šiaulius

2012 m. sausio 25 d., trečiadienį, 17 val. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ch. Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) vyks naujos edukacinės programos Šiaulių senamiesčio maketo parodoje „Prarasto miesto beieškant…“ pristatymas. Apsilankiusieji turės puikią galimybę išvysti parodą, daugiau sužinoti apie Šiaulių miestą, išgirsti jo istoriją, dalyvauti parodomajame edukaciniame užsiėmime, o dar nemačiusieji Šiaulių senamiesčio maketo – jį apžiūrėti. Renginys nemokamas.

Edukacinis užsiėmimas parodoje vyks iki gegužės 6 d.

Prieš šimtą metų Šiauliai sparčiai augo ir klestėjo, turėjo jaukų senamiestį su senais namais ir uždarais kiemeliais. Šiandien tikriausiai kiekvienas paklaustas atsakytų, kad Šiauliai senamiesčio neturi. Tačiau ar iš tikrųjų? Kur jis dingo?

Siekdamas įamžinti, kaip atrodė šiandien jau neišlikęs istorinis Šiaulių senamiestis, „Aušros“ muziejus ėmėsi iniciatyvos sukurti Šiaulių senamiesčio maketą (autorius – dailininkas Saulius Kruopis). Makete atkurti pasirinkta XIX a. pab.–XX a. pr. Šiaulius, kuomet nutiesus geležinkelį, plėtojantis pramonei bei prekybai, miestas ypač sparčiai augo ir gražėjo, susiformavo jaukus senamiestis, kuris, deja, per du pasaulinius karus buvo smarkai suniokotas.

Šiaulių senamiesčio maketo paroda „Prarasto miesto beieškant...“ – interaktyvi, intriguojanti ir įtraukianti lankytoją. Ekspozicija sumodeliuota taip, kad apsilankiusieji gali ir apžiūrėti eksponuojamus objektus, ir dalyvauti patys: parodoje vykstantis edukacinis užsiėmimas suteikia unikalią galimybę nusikelti šimtą metų atgal ir pasivaikščioti senojo miesto gatvėmis, užklysti į jaukius ir jau neatpažįstamus kiemelius, pajusti to laikmečio Šiaulių dvasią.

Edukacinio užsiėmimo dalyviams siūloma patirti mažytį nuotykį, kartu su muziejaus specialiste klaidžioti po istorinį Šiaulių senamiestį, aptarti, kaip miestas keitėsi ir augo. Edukacinio užsiėmimo pabaigoje kiekvienas turės galimybę pasitikrinti įgytas žinias: pagal pateiktus teiginius spėlios, kuris visiems gerai žinomas pastatas yra aprašytas, o atspėjęs – iš medinių kaladėlių bandys jį sudėlioti. Naujasis muziejaus edukacinis užsiėmimas – puiki galimybė visiems smalsiems, besidomintiems istorija ar tiesiog neabejingiems Šiaulių miestui smagiai ir turiningai praleisti laiką muziejaus aplinkoje, išgirsti naudingos informacijos ir pasivaržyti tarpusavyje: išsiaiškinti, kas geriausiai pažįsta Šiaulius, o kas greičiausiai gali pastatyti prarastąjį miestą.

Ateik ir atrask prarastą miestą!

Edukacinį užsiėmimą būtina užsisakyti iš anksto. Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus kultūrinių renginių koordinatorė Edita Smindriūnaitė, tel. 8 (41) 43 36 80.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51477885sec.