Pernykščiai sniego skulptūrų festivalio nugalėtojai vėl ruošiasi į Japoniją

Į vasario pradžioje Saporo mieste (Japonija) vyksiantį tarptautinį sniego skulptūrų konkursą vyks ir nugalėtojų titulą ginsianti Kauno komanda.

Vasario 6-12 dienomis Japonijoje vyks 63-asias kasmetinis Saporo sniego festivalis. Vienas iš pagrindinių festivalio renginių - 39-ąjį kartą organizuojamas tarptautinis sniego skulptūrų konkursas. Šiame konkurse tradiciškai dalyvaus ir trijų kauniečių skulptorių - Kęstučio Lanausko, Artūro Burneikos ir Tomo Petreikio - komanda, kuri jau keletą metų iš eilės garsina ne tik Kauno, bet ir Lietuvos vardą.

Šįmet kauniečiai kurs skulptūrą, pavadintą „Grožis yra trapus". Pagrindinė kūrinio idėja, pasak jos autorių, yra kalbėti apie visų mūsų namus - Žemės planetos stebuklą, jame egzistuojantį grožio trapumą bei jo išsaugojimą.

„Mūsų pasaulis yra didelis visatos stebuklas. Žemė yra begalinis aruodas, kuris savyje talpina nesuskaičiuojamą formų bei spalvų įvairovę. Pasaulio grožis yra neišsemiamas, tačiau tuo pačiu labai trapus ir laikinas dėl žmonių veiklos. Mes stovime ant bedugnės krašto, kuomet nėra kur trauktis toliau. Turime prisiimti didžiulę atsakomybę už tai ką mes darome ir išsaugoti visą grožį, kurį mums dovanoja pasaulis", - kūrinio koncepciją keliais sakiniais pristatė T. Petreikis.

Lietuvos delegacijos Saporo sniego festivalyje dalyvauja jau 10 metų. 2003-iais buvo sutarta dėl glaudesnio Kauno ir Saporo miestų bendradarbiavimo. Nuo tada Japonijos sniego festivalyje Lietuvai atstovauja kauniečiai, pastaraisiais metais namo negrįžtantys be apdovanojimų. 2009 m. konkurso metu skulptoriai nusileido tik Tailando komandai. Tuo tarpu pernai kauniečių darbas „Pasaulis yra mūsų avilys" buvo pripažintas geriausiu.

Saporo mieste vykstantis ledo skulptūrų festivalis yra vienas spalvingiausių ir įdomiausių žiemos renginių Japonijoje. Čia kasmet per porą savaičių apsilanko ir konkurse eksponuojamas skulptūras apžiūri keli milijonai lankytojų iš viso pasaulio, o skulptūras iš ledo kuria žymiausi pasaulio skulptoriai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43301988sec.