Kauno vadovai vilkina dvimiesčio projekto gaivinimą

Vilniaus savivaldybė trečią kartą kreipėsi į Kauno merą ir tarybą, kad laikinojoje sostinėje būtų įkurta dvimiesčio projekto strateginio planavimo komisija. Vilniuje tokia komisija veikia nuo gegužės, jos nariai nagrinėja situaciją dėl pradėtų, tačiau pastaruosius ketverius metus neplėtotų dviejų didžiausių Lietuvos miestų bendradarbiavimo projektų. Prie komisijos Vilniuje veiklos prisijungė ir Ministro Pirmininko tarnybos atstovas.

„Jau keturis mėnesius kviečiame Kauno vadovus ir tarybą priimti būtinus sprendimus, kad galėtume drauge pradėti įgyvendinti dvimiesčio projektą. Tačiau laikinosios sostinės valdžia dėl mums nesuprantamų priežasčių vilkina projektą nepateikdami jokios savo pozicijos dėl šios idėjos ateities ir neatsiunčia jokių oficialių atsakymų į mūsų užklausas“, - sako Edgaras Stanišauskas, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, Vilniaus ir Kauno dvimiesčio strateginio planavimo komisijos pirmininkas.

Beveik prieš dešimtmetį pradėto įgyvendinti dvimiesčio projekto tikslas – sujungti abiejų miestų infrastruktūrą, pagerinti susisiekimą, skatinti bendravimą, kultūros ir kitokių renginių bendrą organizavimą. Turint tvirtus partnerystės ryšius būtų galima konkuruoti su šalia esančiais didžiaisiais poliais – Ryga ar Minsku.

Vilniaus ir Kauno bendradarbiavimo ketinimų protokolas buvo pasirašytas 2002 m. Protokole numatyta, kad abiejų miestų savivaldybės kartu formuos europinės reikšmės urbanistinį centrą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48458195sec.