Kino festivalis Šeršėliafam atkeliauja į pajūrį

Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“, ištikimas prancūziškam šarmui ir netikėtumams, šią savaitę pasieks Nidą ir Palangą, o kitą – ir Klaipėdą.

Kovo 1–17 d. jau septintus metus iš eilės į kino sales aštuoniuose Lietuvos miestuose kviečia tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“, šiemet pristatantis dešimt programų ir specialių seansų, kuriuose nušvito nauji ar naujai atrasti filmai net iš 15 šalių.

„Kiekvienais metais festivalis turtėja vis įdomesniais filmais, kuriais su džiaugsmu dalijamės su mūsų žiūrovais. Liekame ištikimi prancūziškam moteriškam žavesiui, kuris ir šiemet atsispindi tiek pagrindinėje, tiek specialiose programose. Tačiau, kaip visuomet, turime ir staigmenų“, – intrigavo viena iš festivalio organizatorių Greta Akcijonaitė.

Moterų režisierių ir apie moteris sukurti filmai į šiemetę „Šeršėliafam“ programą atkeliavo iš tokių šalių kaip Prancūzija, Belgija, Danija, Kanada, Airija, Ispanija (nuotraukoje – kadras iš Juana Macias filmo „Planai rytojui“), Japonija, Argentina, Venesuela, Meksika, Urugvajus, Slovakija ir, žinoma, Lietuva.

Septintasis tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ kovo 10 d. užsuks į Nidos kultūros ir turizmo informacijos centrą „Agila“. Kovo 11 ir 12 d. savo kiną jis rodys Palangos kultūros centre „Ramybė“, o kovo 15 ir 16 d., uostamiesčio sinefilų džiaugsmui, svečiuosis Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose.

Filmai užsienio kalbomis festivalyje rodomi su lietuviškais subtitrais. Kino mėgėjams pajūryje bus pristatytas naujas Godos Rupeikaitės dokumentinis filmas „Variacijos kaukių tema“. Filmas lyg mozaika supintas iš skirtingų gyvenimų akimirkų, kurias visas jungia kaukių motyvas. „Variacijos kaukių tema“ siekia prisiliesti prie žmogaus paslapties, pridengtos kauke. Tai tarsi ėjimas nesibaigančiu koridoriumi su daugybe durų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43352795sec.