Grįžus iš Berlyno: Trakus pasaulyje kasmet žino vis labiau

Kovo 7-11 dienomis Berlyne vykusi pasaulio turizmo paroda ITB – viena didžiausių tarptautinių turizmo mugių pasaulyje. Šiemet parodą aplankė per 200 tūks. lankytojų, 7 tūkst. žiniasklaidos atstovų. Parodoje dalyvavo ir Trakų turizmo informacijos centro atstovai.

Pastarųjų metų turizmo statistikos duomenimis, Vokietija yra viena svarbiausių Lietuvos ir Trakų turizmo rinkų ir yra antroje vietoje tarp šalių, iš kurių atvyksta daugiausiai turistų. Vokiečiai Trakuose lankosi poilsio ir pažintiniais tikslais.

Praėjusiais metais – beje, tada parodoje 4 -tą kartą bendrame Lietuvos stende dalyvavo ir Trakai – prisistatė daugiau kaip 12 tūkstančių rinkos dalyvių iš 190 šalių.

Kovo 7 d. Berlyno parodų centre vykusioje spaudos konferencijoje pristatytos trys Baltijos šalys – Lietuva, Latvija ir Estija. Trakai buvo pristatyti kaip kultūrinio turizmo ir vandens sporto kraštas. Parodyta filmuota medžiaga iš vykusių įvairių kultūros ir sporto renginių.

Prisimena Trakuose gertą kavą

Ne vienas parodos lankytojas gyrėsi, kad pernai ar prieš kelis ar net keliolika metų buvę Trakuose. Juos pirmiausia sužavėjo unikali gamta, ramybė, žinoma, salos pilis. Keletas prisiminė net pačią skaniausią kavą ragavę Trakuose „ Šokolado sostinėje“. Ne vienas iš jau buvusių Lietuvoje ir Trakuose planuoja šiais ar kitais metais vėl atvykti pailsėti į Lietuvą ir 2 – 3 dienas praleisti Trakuose. Tai daugiausia vyresnio amžiaus (60 +) senjorai.

Šeimos ( 30 + ) domisi viskuo, kur gamtoje galima praleisti laiką aktyviai – dviračių maršrutais, ar jie pažymėti, vandens maršrutais, kur išsinuomoti turistines baidares, kiek kainuoja. Juos domina, ar pažymėti pėsčiųjų turistiniai maršrutai, visa infomedžiaga apie tai.

Žmonės teiraujasi, kokie renginiai vyks jų planuojamų atostogų metu, kur galima apsistoti nakvoti – poilsio nameliai, nebrangūs viešbučiai, svečių namai. Tokie parodos lankytojai planuoja su šeima Trakuose praleisti 2 – 3 dienas.

Rusakalbiai vokiečiai jaučia nostalgiją Lietuvai ir Trakams

Kelionių agentūra „Merci“ Berlyne ir Brandenburgo žemėje ( 6 mln. gyv. ) specializuojasi rusakalbių vokiečių kelionių organizavimu Pabaltyjyje. Agentūros vadovę Inessą Damakiną ( išeivę iš Latvijos) domano SPA , gydomosios paslaugos. I.Damakina džiaugėsi, kad tokios paslaugos teikiamos Trakuose. Ji tikisi glaudaus ir abupusiai naudingo bendradabiavimo su trakiečių įmonių atstovais.

Vasarą sulauksime daug žurnalistų

Lietuvos stende Berlyne kartu darbavosi Vilniaus ir Kauno miestų atstovai. Jau pirmąją dieną atvyko BBC TV atstovas: suderintas laikas, kada gali atvykti į Lietuvą – kurs reportažą apie gatvės muzikos dienas Vilniuje, kurios sutampa su „Muziejų naktimi“ – tuomet apsilankys ir darys reportažą iš renginio Trakų salos pilyje.

Vokietijos, Olandijos, Šveicarijos, Danijos, Prancūzijos ir kt. Europos šalių žiniasklaidos atstovus taip pat domino galimybė atvykti ir padaryti reportažą apie Lietuvą, Vilnių ir Trakus, Kuršių Neriją.

Netrūko ir kurioziškų klausimų

Lietuvos sostinė Ryga arba Talinas. Vilnius – Latvijojoje. Kokie pinigai, ar galima atsikaityti kortele? Džiugu tai, kad tokių klauisimų kasmet vis mažėja. Tai rodo, kad atliktas didelis aiškinamasis darbas identifikuojant Lietuvą ir Trakus.

Paroda ITB buvo skirta ne tik turizmo sektoriaus profesionalams, bet ir visiems žmonėms, kuriuos domina kelionės. Žiūrovai į parodą buvo viliojami ne tik aktualiausia informacija apie turizmą, bet ir įvairiomis atrakcijomis: pavyzdžiui, galimybe nusifotografuoti sename traukinyje Šveicarijos stende ar paragauti tradicinių patiekalų, kuriuos siūlė 60 šalių atstovai.

Lietuvos stende savo unikalius gebėjimus demonstravo karpinių tautodailės atstovė.

Reportažus iš parodos transliavo visos Vokietijos TV (nesvarbu, ar komercinės, ar ne) ir radijo stotys. Laidose kasdien po keliolika kartų kvietė apsilankyti parodoje ir aiškino, kaip patogiau į ją atvykti. To galėtų pasimokyti VIVATOUR Vilniuje parodos organizatoriai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48293591sec.