Palangos J. Basanavičiaus gatvė pavirto Margučių alėja

Palangos J. Basanavičiaus gatvė jau primena, jog viena iš gražiausių pavasario švenčių – šv. Velykos – jau ne už kalnų. Pėsčiųjų itin pamėgta gatvė savaitgalį virto įspūdinga Margučių alėja. Penktadienį pastatyti pirmieji keturi įspūdingo dydžio – 2 metrų aukščio bei 1,5 metro pločio margučiai.

Likusieji šeši J. Basanavičiaus gatvę padabins šią savaitę. Antrąją Velykų dieną alėją padabins ir gintaru išpuoštas milžiniškas margutis.

 

Margučių alėja prieš Velykas Palangą papuošia jau trečius metus iš eilės – pernai milžiniški kiaušiniai buvo išmarginti tradiciniais Žemaitijos raštais, užpernai miestiečiai ir svečiai tokiu būdu buvo supažindinti su Baltijos jūros regiono šalių marginimo tradicijomis.

Šiemet gipsiniai margučiai yra iš pagrindų atnaujinti bei išmarginti suvalkiečių raštais. Šio darbo ėmėsi Palangos tautodailininkai. Vienam margučiui atnaujinti bei išgražinti prireikė keleto savaičių.

Ši velykinė atrakcija tampa traukos centru ne tik palangiškiams, bet ir aplinkinių miestų gyventojams. „Kiek teko girdėti atsiliepimų, visi buvo tik teigiami. Vien jau tai, kad pažiūrėti margučių iš kitų miestų organizuotai atvežamos moksleivių klasės, daug ką pasako. Jau nekalbu apie suaugusiuosius, kurių, esant geram orui, savaitgaliais ši alėja privilioja labai daug“, – sakė Palangos Kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys.

Margučių alėja palangiškius ir svečius džiugins iki balandžio 22 d.

Antrąją Velykų dieną, balandžio 9-ąją, palangiškiai svečius vilios daugybe atrakcijų – J. Basanavičiaus gatvėje praeivių akivaizdoje bus kepama kiaušinienė, viloje „Gražina“ mažuosius pramogautojus linksmins Velykų mokyklėlė, kur vaikai bus mokomi marginti, ridenti margučius kurti velykines puokštes.

Visi norintieji bus pakviesti sudalyvauti ir margučių ridenimo varžybose, kurios vyks prie jūros tilto. Planuojama, kad margučių ridenimo takas bus rekordinio ilgio – 16 metrų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05216694sec.