Parodoje Raudona ne mėlyna – pozityvus moteriškumas ir gaivi tapyba

Penktadienį „Klaipėdos galerijos“ filiale centrinėje uostamiesčio gatvėje duris atvers Agnės Kišonaitės personalinė tapybos paroda „Raudona ne mėlyna“.

Parodos autorė – Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijos absolventė, baigusi grafinį ir interjero dizainą (du bakalauro ir magistro diplomai), ji trumpam sugrįš į gimtąjį miestą pristatydama personalinę parodą „Raudona ne mėlyna“.

A.Kišonaitės tapyba „kitokia“, neatitinkanti nusistovėjusių tapybos kanonų. Jaunoji dailininkė savo tapyboje stengiasi pasinaudoti įvairialype kūrybine (grafinio, vizualinio ir interjero dizaino) patirtimi. Jos darbai apibendrinti, aštrių formų, plataus, aiškaus potėpio. Harmonijos ir proporcijų darna, sodrios spalvos paveikslams suteikia estetinį įvaizdį.

Apie parodos pavadinimo kodus dailininkė kalbėjo: „Raudona – pozityvus moteriškumas, mėlyna – blaivus protas“. Jos tapybos darbuose dominuoja emocijos, asmeniniai išgyvenimai, kasdienybės akimirkos.

A.Kišonaitė pagrindine savo paveikslų tema pasirinko moterį, panašią į ją pačią – veiklią, pasitikinčią savimi, visuomenišką, šiuolaikišką, dažnai patenkančią į komiškas situacijas.

„Moters tematika man artimiausia, kadangi labiausiai suprantama. Mėgstu lankytis viešose susibūrimų vietose, kavinėse, ten stebiu moteris, jų bendravimą, žmonių tarpusavio santykius. Man taip pat labai patinka eiti į teatrus, baletą, operą ir koncertus. Manau, kad gyvenime esu modernistė – vis tikiu, kad galiu sukurti ką nors naujo“, – pasakojo dailininkė.

A.Kišonaitė įsitikinusi, kad jos kūrinius namų interjerui žmonės renkasi dėl to, kad jos tapyba – moderni, kiek paveikta „poparto“ ir dizaino studijų: „Stengiuosi tapyti taip, kaip niekas to nedaro. Labai mėgstu konstruoti figūras aiškiais potėpiais. Visos spalvos yra apgalvotos, ryškios ir grynos. Jokio negatyvaus mąstymo. Pradedu įgyvendinti dar vieną savo sumanymą: prie paveikslo pasirenku ar suprojektuoju baldą ir jį ištapau paveikslo fragmentais. Dažniausiai jie – paveikslas ir baldas – be galo gražiai atrodo drauge.“

Įkvėpimo dirbtinai neieškanti menininkė sakė, jog idėjos jai gimsta tiesiog galvoje, bestebint kasdienes situacijas, ir pridūrė, kad tapant jai svarbiausia pozityvumas: „Niekada neinu tapyti būdama blogos nuotaikos. Karštai tikiu, jog bet kokia negatyvi energija yra perduodama paveikslams. Noriu, kad mano paveikslai žmones džiugintų, kaip džiugina mane pačią“.

A.Kišonaitės tapybos vernisažas – kovo 23 d. 17 val. „Klaipėdos galerijos“ filiale (Herkaus Manto g. 22). Paroda veiks iki balandžio 20 d.

(Nuotraukoje – A.Kišonaitės paveikslo „Velnias, kur pamečiau savo kontaktinį lęšį“ fragmentas.)


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52727509sec.