«Zumba» užkariavo lietuvaičių širdis

Daugiau nei prieš metus Lietuvoje pasirodžiusi „Zumba“ šiandien tarp moterų yra populiariausia fitneso rūšis – įsitikinę Sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ grupinių užsiėmimų specialistai. Kur tik bepasirodytų šis aerobikos ir linksmybių derinys, visur garantuotas didžiulis moterų susižavėjimas.

Madingiausia fitneso rūšis

Šiuo metu madingiausią fitneso rūšį – „Zumbą“ – su malonumu atranda vis daugiau lietuvaičių, vienu metu siekiančių gerai ir praleisti laiką, ir sustiprinti kūną, ir pasisemti gerų emocijų.

Lietuvoje šį šokį šoka tūkstančiai moterų, o pasaulinė „Zumbos“ asociacija teigia, kad pasaulyje „Zumba“ šokama 100 šalių, t.y. ją šoka daugiau nei dešimt milijonų žmonių.

Svarbiausia – atsipalaiduoti

„Nuo tradicinių treniruočių „Zumba“ skiriasi savo smagumu ir galimybe atsipalaiduoti. Užsiėmimų metu visi džiaugiasi geromis emocijomis ir leidžia kūną užvaldyti muzikai. Svarbiausia, kad viskas vyktų smagiai“, – šypsosi Sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ „Zumbos fitnes“ instruktorė Justė Barkauskaitė ir tęsia – „Šokant „Zumba“, gerėja fizinė forma, stiprėja visas kūnas, dega kalorijos ir riebalai, gerėja nuotaika, dingsta streso, depresijos požymiai ir jokios įtampos“.

„Zumbos“ muzika linksma, užvedanti, joje skamba įvairiausi latino ritmai: salsa, samba, čia čia, regitonas, merenge, tango.

Visi į „Zumbos“ vakarėlį

Į linksmą, šventinę „Zumbos“ treniruotę, pašėlusį vakarėlį sporto salėje, vilnietes balandžio 13d., penktadienį, 20 val. kviečia Sveikatingumo ir sporto klubas „G7 Sportas“. Registracija iš anksto adresu [email protected].

Kaip „Zumba“ užkariavo pasaulį?

„Zumba“ gimė iš fitneso instruktoriaus Beto Pereso išsiblaškymo. Atėjęs vesti treniruotės, jis pastebėjo, kad pamiršo kompaktines plokšteles... Iš keblios padėties reikėjo, kaip nors suktis, todėl treneris iš mašinos atsinešė savo mėgstamos muzikos – Lotynų Amerikos ritmų – ir pradėjo improvizuoti naujus šokių judesius. Po treniruotės žmonės treneriui negailėjo gerų atsiliepimų, o jis, dėkodamas už gerus žodžius, pasisakė, kad choreografija buvo sukurta būtent dėkojantiesiems. Taip 80-ųjų pabaigoje Lotynų Amerikoje atsirado „Zumba“, 90-ųjų pabaigoje ji užkariavo JAV ir sparčiai pradėjo plisti po visą pasaulį.

Nors „Zumba“ šokti labai paprasta ir malonu, tačiau tapti „Zumbos“ instruktoriumi nelengva. Šokis turi gilias tradicijas ir griežtą visą pasaulį apimančią trenerių kontrolę. Tik pabaigę specialius kursus ir įgiję reikiamą licenziją, treneriai gali pradėti vesti „Zumbos“ užsiėmimus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27244592sec.