Piliakalnių tvarkymas įvertintas prizu

Neries regioninio parko puošmenomis - vos prieš pusmetį atsinaujinusiais didingais Buivydų ir Bradeliškių piliakalniais – gėrisi ne tik parko lankytojai, bet ir kultūros paveldo specialistai. Archeologijos paveldo išsaugojimo konkurse šių piliakalnių komplekso pritaikymas pažintinei rekreacijai įvertintas Didžiuoju prizu.

Buivydų ir Bradeliškių piliakalnių sutvarkymas – bendras Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos ir Neries regioninio parko direkcijos darbo rezultatas. Minint tarptautinę paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos dieną, Neries regioninio parko direkcijai įteiktas Didžiojo prizo diplomas.

Piliakalnių tvarkymo darbai buvo atlikti siekiant sustabdyti ilgametę šlaitų eroziją ir pritaikyti senovės lietuvių kovos vietas turistų lankymui. Jų metu įvykdytas šlaitų tvirtinimas, kraštovaizdiniai kirtimai, specialiųjų vaikščiojimo takelių, terasų ir laiptų įrengimas bei kiti rekonstukciniai darbai atvėrė visai naują, daug įspūdingesnį Buivydų ir Bradeliškių piliakalnių komplekso veidą. Projekto finansavimas gautas, pasitelkiant ES struktūrinių fondų programos „Saugomų teritorijų tvarkymas“ lėšas.

Nuo piliakalnių viršaus galima pasigrožėti ir apačioje srovenančia vienintele Lietuvos kalnų upe vadinama Dūkšta. Neries link ji vinguriuoja kanjoną primenančiu, šimtamečių miškų ir natūralių pievų su retųjų augalų bei vabzdžių buveinėmis apsuptu slėniu.

Norite šį gamtos ir kultūros stebuklą įvertinti patys? Piliakalniai stūkso vos už 27 km nuo Vilniaus! Neries regioninio parko lankytojų centre (Vilniaus g. 3, Dūkštos) lankytojams bus mielai suteikta visa dominanti informacija, o nuo gegužės 1d. jis dirbs jau ir savaitgaliais.

Daugiau informacijos apie Neries regioninį parką, jo gamtos ir kultūros vertybes, siūlomas gido vedamas ekskursijas ir kitą direkcijos vykdomą veiklą galite rasti: www.neriesparkas.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45838118sec.