Palanga apsisprendė dėl rinkliavos už naudojimąsi kurorto infrastruktūra

Nuo birželio poilsiautojai, apsistojantys Palangoje, mokės rinkliavą už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra – po vieną litą už kiekvieną nakvynę. Sprendimą miesto Taryba šiandien priėmė vienbalsiai. Taip miesto valdžia tikisi Palangos biudžetą dar šiemet papildyti maždaug 600 tūkst. litų.

Iš šios rinkliavos – vadinamojo pagalvės mokesčio – gautos lėšos bus panaudotos kurorto infrastruktūrai gerinti, miesto įvaizdžiui formuoti bei populiarinti ne kurortinio sezono metu Palangoje vykstančius renginius.
Rinkliavą mokėti turės kiekvienas, apsistojęs Palangos viešbučiuose, sanatorijose ar privačiame sektoriuje. Nuo mokesčio bus atleidžiami ligoniai, kuriems medicininės paslaugos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų, visi kurorte viešintys vaikai iki 10 metų bei vaikai iki 18 metų, atvykę gydytis į Palangos vaikų reabilitacinę sanatoriją „Palangos gintaras“.
Siūlymui įvesti naująją rinkliavą pritarė ir Palangos viešbučių ir restoranų asociacija bei privataus apgyvendinimo paslaugas teikiančios visuomeninės organizacijos „Svetingas šeimininkas“ atstovai.
„Visi kurortai tokią rinkliavą turi. Vienas litas – tik simbolinis mokestis, kuris yra renkamas už naudojimąsi kurorto infrastruktūra. Siekiant į Palangą ne vasarą privilioti kuo daugiau svečių, miesto lėšomis surengta keletas didžiulį pasisekimą turėjusių renginių – festivalis „Kalėdų šviesos miestas“, šventė „Palangos stinta“. Šie renginiai visiškai pasiteisino ir į kurortą priviliojo tūkstantines minias. Tačiau jų viešinimas taip pat kainavo nemažai. O Palangos biudžetas - tik 55 mln. litų, iš kitur mes pinigų negauname“, - sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.
Š. Vaitkus atkreipė dėmesį, jog kiekvienas poilsiautojas bei miesto gyventojas Palangoje nori jaustis komfortiškai, naudotis modernia infrastruktūra. „Vien biudžeto lėšomis to pasiekti negalime, todėl mokėdami šią simbolinę rinkliavą poilsiautojai prisidės prie Palangos kurorto gražinimo“, - kalbėjo meras.
Rinkliava už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra bus renkama apskritus metus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54347014sec.