Tarptautinę muziejų dieną – dovanos lankytojams [1]

Gegužės 18 d., penktadienį, nuo 11 val. iki 17 val. vyks Tarptautinės muziejų dienos šventė. Tik tądien bus galima aplankyti parodas, ekspozicijas bei dalyvauti edukacinėse programose neišleidžiant nė lito.

Prieš lankytojų akis atsivers nuostabus meno pasaulis M. Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12) veikiančioje parodoje „Mirábile visu/Nuostabu matyti“. Čia eksponuojamos per devynis dešimtmečius surinktos vertingiausios kolekcijos ir unikalūs eksponatai.

 

Paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16) visus pakerės grafikos menas. Čia veikianti Egidijaus Rudinsko retrospektyvinė paroda privers kiekvieną lankytoją nerti į atsiveriančią daugiasluoksnę realybę ir joje užsibūti.

Velnių muziejuje (V. Putvinskio g. 64) lauks kvapą gniaužiantis ir provokuojantis reginys – britų menininko S. V. Mitchell magiškojo realizmo, fantastikos ir eksperimentinio meno paroda „Devil‘s“.

Keramikos muziejuje (Rotušės a. 15) žavės jaunatviškas menas Kauno dalės instituto studentų baigiamųjų darbų parodoje.

M. K. Čiurlionio dailės muziejuje (V. Putvinskio g. 55) atsivers paslaptingas ir kerintis genialaus menininko M. K. Čiurlionio kūrinių pasaulis.

Istorinėje LR Prezidentūroje (Vilniaus g. 33) bus galima apžiūrėti atnaujintą Prezidentų ekspoziciją, kuri pasipildė Prezidentės Dalios Grybauskaitės daiktais bei nauju Jonui Žemaičiui-Vytautui skirtu informaciniu stendu. Daugelį turėtų nustebinti ir sporto prizų paroda „Ir stok už garbę Lietuvos!“, kurioje kaip ant delno visi pagrindiniai Pirmosios Lietuvos Respublikos sportiniai pasiekimai – mūsų pasididžiavimo bei įkvėpimo simboliai.

Lankytojų taip pat lauks „Laisvės“ paminklo kūrėjo skulptoriaus J. Zikaro memorialinis muziejus (J. Zikaro g. 3), A. ir P. Galaunių namai (Vydūno al. 2), garsaus scenorgafo L. Truikio ir jo žmonos operos solistės M. Rakauskaitės memorialinis muziejus (E. Fryko g. 14).

Taip pat šią dieną be dovanos neliks ir jaunieji muziejaus lankytojai bei šeimos. Tik M. Žilinsko dailės galerijoje visą dieną bus rengiamos nemokamos edukacinės programos.

11 val. edukacinė programa „Laiko mašina“ Jus nukels į viduramžių Venecijos karnavalą. Grįžę į dabartį, pamėginsite perprasti šiuolaikinį meną ir sukurti originalų koliažą.

11.30 val. ir 13.30 val. edukacinės programos „Naktis pakeliui į gyvenimą“ metu pamatysite tokius šiurpius eksponatus, kaip pomirtinės kaukės... , išgirsite įvairių epochų istorijas, mitus, įvykius, kuriuos gaubia Mirties skraistė. Perspėjame - tai programa drąsiems! Kelionei į tamsųjį pasaulį bus reikalinga maginė apsauga. Bet turėkite vilties, nes po nakties visada išaušta rytas ir siela atgimsta iš naujo!

12 val ir 14 val. su programa „Kiek kainuoja menas?“ galėsite pasidomėti neįtikėtinais, neretai paradoksaliais kūrinių įsigijimo būdais ir jų kainomis. Turėsite galimybę pažinti vertingiausius ir išskirtinius muziejaus eksponatus, tokius kaip: autentiškas Pikaso piešinys, Biodgerio išrastas pirmasis Europoje porcelianas, pirmą kartą eksponuojamas M. K. Čiurlionio paskutinis darbas, seniausiai naudojamo dizaino JAV monetų kalyklos istorijoje Baranausko sukurtas „Linkolno centas“ ir kitais. Taip pat sudalyvausite aukcione! Jūs, kaip tikri kolekcininkai, varžysitės už galimybę įsigyti išskirtinių meno kūrinių ir patirsite kolekcininko azartą!

12.30 val ir 14.30 val. edukacinė programa „Gyvybės medis“ supažindins su iki šiol gyvybingomis lietuvių liaudies meno tradicijomis. Čia išmoksite simbolių kalbą ir sužinosite, kaip berneliai savo mergelėms rašė laiškus ant prieverpsčių! Patys kursite savąją Gyvybės medžio kompoziciją.

Visi norintys dalyvauti edukacinėse programose būtinai turi registruotis tel. 8 37 22 94 75

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Maryte 05/11/2012 10:43 informatyvus straipsnis, bet kodel TIK apie Kauno muziejus ?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94952893sec.