Vasaros pradžią skelbiančioje Palangoje blogo oro nebūna

Šį savaitgalį Palangoje tvyro meilės nuotaika – vasarą pasitinkantis didžiausias šalies kurortas kartu su šventės svečiais garsiai skelbia: „Myliu Palangą“. Nepaisant nekokių sinoptikų prognozių, vakar ir šiandien vasaros pradžią skelbiančioje Palangoje šviečia saulė ir nematyti net užuominos, kad gali lyti.

Penktadienį link kurorto nusidriekė automobilių eilės. Svečių, norinčių kartu su palangiškiais pasidžiaugti kurortinio sezono pradžia, Palangoje sulaukta gausaus būrio. Tarp jų – ir Palangos miestų partnerių – Gruzijos kurorto Kobuleti meras Niko Beradzė bei Bergeno miesto Riugene (Vokietija) Savivaldybės tarybos pirmininkas Eike Bunge bei šių miestų delegacijos.

 

Kurorto šventė „Myliu Palangą“ penktadienį pradėta Draugystės tilto atidarymu – Lietuvos, Latvijos ir Estijos Seimo Pirmininkės bei Palangos meras Šarūnas Vaitkus į dangų paleido 300 balandžių, kurie žinią, jog ne tik Palanga, bet ir visas Baltijos regionas, jau pasirengę priimti svečius, išnešė į visas Baltijos valstybes. Taip mieste pradėti šventiniai renginiai.

Šalia Palangos esančiame Žibininkų kaime, garsiajame „HBH“, prasidėjo Vokiečių dienos, kurių metu Palangos miesto partnerio – Bergeno Riugene – atstovai pristatė vokiečių kulinarinį paveldą.

Pavakare visi palangiškiai ir miesto svečiai rinkosi centrinėje aikštėje. Pučiamųjų orkestro koncertas, miesto vadovų bei svečių sveikinimo kalbos ir dieninis fejerverkas paskelbė šventės pradžią. Žaliųjų judėjimo vardu Palangos vadovams buvo įteikta aukščiausius paplūdimių kokybės standartus patvirtinanti Mėlynoji vėliava, jau ne pirmus metus suteikiama paplūdimiui ties Birutės kalnu. „Myliu Palangą“ – šiems žodžiams skambant į orą paleista šimtai Palangos herbo spalvų – geltonų bei mėlynų – balionų.

Šeštadienį pučiamųjų orkestrų garsai jau nuo ankstyvo ryto budino miestiečius ir svečius bei kvietė įsilieti į šventinį šurmulį. Švęsti vasaros pradžią pakvietė ir žirgu kinkyta karieta į kurortą atvykęs garsusis kriaučius Palangos Juzė su šeimyna. Ypač didelio svečių susidomėjimo sulaukė miesto centre įsikūręs tautodailininkų kermošius „Palangos Juzė“.

Šventinę nuotaiką visą dieną kuria ir muzikiniai siurprizai netradicinėse miesto vietose, o meilės tema rutuliojama prieš metus rekonstruotoje Meilės alėjoje. „Kurgi gali būti geresnė vieta poroms pasivaikščioti, jei ne visai palei jūrą nusidriekusioje pėsčiųjų alėjoje?“, - juokavo Palangos svečiai. Juo labiau kad romantišką nuotaiką šiandien čia sustiprina ir penkiose alėjos vietose skambanti „gyva“ muzika, aktoriai, kurie visai to nesitikinčias poras nustebina būtent joms dedikuojamomis meilės eilėmis.

Pavakare apie tauriausius jausmus primins ir Klaipėdos muzikinio teatro spektaklis „Meilės uostas“, kuris bus pristatomas Jūratės ir Kastyčio skvere. Jam pasibaigus, scenoje pasirodys Pučiamųjų orkestrui, vėliau – Mantas ir Kauno bigbendas. Šventę „Myliu Palangą“ vainikuos muzikinis pirotechnikos reginys ant jūros tilto.

Sekmadienis kurorte tradiciškai skiriamas sportui – vyks teniso, gatvės krepšinio varžybos. Ne tik azartą, bet ir gražų reginį garantuos žirgų lenktynės prie jūros tilto.

Paskubėkite – Palangoje blogo oro nebūna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55397391sec.