Ramybės ir pramogų derinys vasaros sezoną pradedančiame unikaliame parke

Transporto keliamos dulkės ir miesto triukšmas – tai, nuo ko bent savaitgaliais pabėgti mėgina bene kiekvienas didmiesčio gyventojas. Dažnas bando ištrūkti į mišką, sodą ar turistų pamėgtas vietas, tačiau ne retam norisi atrasti dar nepažintą ramybę alsuojantį bei originalių pramogų siūlantį kampelį. Puikia galimybe naujiems potyriams taps jau šį šeštadienį visai greta Trakų įsikūrusiame ir dar daugelio neatrastame Anupriškių parke startuojantis vasaros sezonas.

„Mums svarbu, kad miestiečiai ne tik įkvėptų gryno oro, bet ir paragautųmūsų specialiai paruošto vasaros pramogų deserto“,- teigia Linas Jasinskas, Anupriškių parko vadovas ir iškart nuramina tuos, kurie šeštadienių popietėmis iš namų išsirengia dienai įpusėjus: „Atvykusių anksčiausiai lauks miško takai, dviračiai, laipynių trasos, rytiniam pasiirstymui ežere parengtos valtelės ir net teniso aikštynai, o pramoginiai atidarymo renginiai startuos vakarop“.

„Tai – organiška, ne sintetinė vieta“,- sako Linas Jasinskas ir priduria, jog kalba svečių žodžiais. Nuolatiniai parko lankytojai teigia, jog čia darniai sąveikauja natūrali gamta, aktyvios pramogos ir kokybiškas meniu, kuriame siūlomi lauko grilyje kepami patiekalai ir lengvi, sveiki užkandžiai. Beje, šį sezoną Anupriškėse savo gyvenimą pradeda ir natūraliomis malkomis kūrenama krosnis, kurioje bus kepamos... picos. „Tiesa, jas vadiname cipomis, o mūsų picerija yra ciperija, tačiau tai – jau atskira, su padavimais bei legendomis susijusi istorija, kuria mielai pasidalinsime su kiekvienu atvykusiu“,- mįslingai užsimena parko vadovas.

Vis dėlto, išskirtinevasaros sezono atidarymo „vinimi“taps unikalaus XVII amžiaus meniu teatralizuotas pristatymas. Ar įsivaizduojate koks šaltibarščių su vėžių kojelėmis, ar pagal senolių receptus paruoštos žuvies bei mėsos patiekalų skonis? Tai – tik keli iš unikalaus meniu patiekalų, parinktų kruopščiai išanalizavus net keturis šimtmečius siekiančius kulinarų užrašus. Tik sezono atidarymo proga smaguriai galės pasimėgauti XVII amžiaus dvasia su 50 proc. nuolaida –ne tik skanaudamiišskirtinių patiekalų, bet ir stebėdami laikmečio dvasia alsuojantį teatralizuotą reginį.

Atidarymo šeštadienis išskirtinių įspūdžių žada ir žvejybos entuziastams. Jiems bus pasiūlyta išmėginti savo jėgas gaudant upėtakius specialiai įrengtame tvenkinyje ir net kulinarinius gebėjimus ruošiant šviežiai pagautą žuvį – vyks žvejybos ir laimikių gamybos čempionatas. Vyrams tai taps iššūkiu įrodant, jog būtent jie yra geriausi kulinarai, o moterys galės nustebinti žvejybos gebėjimais. Svarstantiems, kokius kabliukus ir prieskonius pasiimti, organizatoriai sako – „Jokių, viską už simbolinį dalyvio mokestį suteiksime vietoje“.

Anupriškėse aidės ir tuo pačiu metu įvairiuose Lietuvos miestuose vyksiančios Gatvės muzikos dienos atgarsiai – tai yra išskirtinė dovana sezono atidarymo dalyviams. Įvairiose parko erdvėse muzikuos netrukus profesionalais tapsiantys Vilniaus J. Tallat-Kelpšoskonservatorijos studentai. Išgirsti įvairių žanrų muzikos skambesį bus galima netikėtose vietose – ir ežero pakrantėje, ir restorano terasoje, ir net pušyno kalvose.

Į parką atvykusieji su vaikais galės ne tik nesirūpinti, kuo gi išskirtiniu juos užimti, bet ir jaustis ramūs žinodami, kad juos prižiūri patyrę specialistai. Puikias mažųjų emocijas nuo pat popietės užtikrins į šventę specialiai atvykę klounai, kurie vaikučius mokys žongliruoti, lankstyti balionus ir pūsti įspūdingo dydžio muilo burbulus.

Saulei besileidžiant, parką užlies lotynų Amerikos ritmai, kuriuos patyrę gyvos muzikos asai "Mosquito" diktuos iki pat paryčių. Kino gurmanai tuo pačiu metu ramioje ežero pakrantėje galės mėgautis kokybišku kinu po atviru dangumi. „Labai norime, kad čia atvykę pasijustų pagaliau atsipalaidavę nuo darbų ir miesto šurmulio – atvažiuoji, įkvepi, paragauji, pasilinksmini... svarbiausia, kad viskas įmanoma vienu metu, unikalioje erdvėje“,- sako parko vadovas.

Anupriškių vasaros sezonas kiekvieno laukia visą gegužės 19 (šeštadienio) dieną, o 18 valandą prasidės išskirtinių pramogų laikas, pasibaigsiantis sulig paskutiniuoju svečiu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60267019sec.