Orientavimosi sporto parkai – visoje Neringoje

Nuo šios vasaros visose Neringos gyvenvietėse pramogauti galima orientavimosi parkų pagalba. Bendradarbiaujant Neringos savivaldybei, sporto mokyklai, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijai ir kompanijai „Škoda“ dviratininkams ir pėstiesiem skirti parkai įrengti dar dviejuose kurorto gyvenvietėse – Juodkrantėje ir Preiloje.
„Tęsti projektą mus paskatino pirmųjų orientavimosi parkų Nidoje ir Pervalkoje populiarumas. Ieškodami punktų iš tradicinių maršrutų išsuko tiek svečiai iš Lietuvos, Vokietijos, Graikijos, Latvijos, Estijos bei kitų šalių. Tikimės, kad Nidos gyvenvietėje jau kitais metais atsiras pirmasis orientavimosi sporto parkas neįgaliesiems“, - teigia Neringos savivaldybės mero pavaduotojas Vigantas Giedraitis.
Šiuo metu Juodkrantėje aktyvaus poilsio ar sporto mėgėjų laukia 60 stacionarių punktų, iš jų 30 pėstiesiems ar bėgikams ir 30 dviratininkams. Preilos apylinkėse 30 punktų skirti pėstiesiems ir 15 - dviratininkams. Čia, kaip ir Pervalkoje, pačioje gyvenvietėje ir apie ją įrengta dar 20 punktų, skirtų šeimoms su vaikais.
Kontroliniai punktai nurodytu eiliškumu sužymėti detaliuose žemėlapiuose, kuriuos galima įsigyti turizmo informacijos centruose Nidoje ir Juodkrantėje, Neringos sporto mokykloje, Kuršių nerijos nacionalinio parko Nidos lankytojų centre.
„Visuose gyvenvietėse punktai išdėlioti taip, kad lankytojai galėtų nuklysti į dar neatrastas vietas Kuršių nerijoje bei aplankyti žymiausius pažintinius objektus. Juodkrantėje atradimo džiaugsmą suteiks atsivėrę įspūdingi vaizdai į jūrą ar Kuršių marias, Raganų kalną, švyturį. Preiloje sudomins vaizdai į žemyną nuo Preilos kopos, senasis kelias kopų viršumi, atminimo paminklas drąsiam baidarininkui G.Paulioniui pajūryje bei punktai, įrengti ypatingose kopinio reljefo formose“, - leistis į punktų paieškas kviečia projekto koordinatorė, Neringos sporto mokyklos orientavimosi trenerė Regina Švagždienė.
Kartu su žemėlapiu dalinamos ir specialios kortelės, kuriose prie stulpelio pritvirtino komposterio pagalba galima pažymėti atrastą punktą. Išbandžiusius trasas ir radusius bent 10 punktų kviečiame dalyvauti iki spalio 1 d. vyksiančiame žaidime apie kurį daugiau sužinosite Neringos savivaldybės tinklalapyje ir žemėlapių įsigijimo vietose. Laimėtojų laukia net trys „ŠKODA“ dviračiai (vyrų, moterų, vaikų grupėse) bei kiti prizai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65029001sec.