„Kauno kempinge apsistojantys turistai vertina mažas kainas, komfortą ir saugumą

Penktus metus prie Neries upės veikianti turistinė aikštelė „Kauno kempingas" nestokoja turistų ir jau planuoja plėsti savo teritoriją. Praėjusiais metais čia buvo užsukę daugiau nei 3 tūkst. turistų, o šiemet jų tikimasi dar daugiau.

Apsistojo dvigubai daugiau keliautojų

Didžiausių turistų srautų čia sulaukiama nuo gegužės iki rugsėjo, o vasaros mėnesiais kempinge beveik nelieka vietos. Vienu metu aikštelėje gali apsistoti 25 kemperiai ir dar tiek pat turistų su palapinėmis.

„Pernai kempinge apsilankė beveik dukart daugiau turistų nei prieš dvejus metus. Palyginus pirmo šių metų pusmečio duomenis su pernykščiais to paties laikotarpio duomenimis, matome, kad šis skaičius išaugo 10 procentų, tad tikimės, kad tokį augimą jausime ir likusius šešis mėnesius", - darbo rezultatais džiaugėsi „Kauno kempingo" administratorius Audrius Judickas.

Jei 2008 m. veiklą pradėjusi VšĮ „Turistinės stovėjimo aikštelės" sulaukė 1320 keliautojų, tai vėliau šis skaičius tik augo. Pirmais veiklos metais surinkusi beveik 14 tūkst. Lt, pernai įmonė gavo daugiau nei 110 tūkst. Lt pajamų.

Asfaltuotoje „Kauno kempingo" aikštelėje gali apsistoti keliautojai su nameliais ant ratų ar gabenantys gyvenamąsias priekabas, o ant žolės ruožo rikiuojasi palapinės. Vienos žvaigždutės kempinge įrengti ir du turistiniai nameliai, kuriuose gali apsistoti po 4 keliautojus.

Užsienio turistams netrūksta paslaugų

Atvykę turistai gali naudotis dušais, tualetais, lauko praustuvuose išsiplauti indus. Svečių patogumui padėti indų plovikliai, rankšluosčiai. Pasak kempingo administratoriaus, tai ypač aktualu su palapinėmis keliaujantiems turistams.

„Su nameliais ant ratų ar gyvenamosiomis priekabomis keliaujantys turistai turi kitokių poreikių. Jie savo nameliuose gamina maistą, rudenį ir žiemą šildo kemperį, todėl aktualu gauti elektros šaltinį. Tad esame jiems įrengę specialias elektros dėžutes. Jie taip pat gali naudotis tualetinių kasečių išpylimo tašku, geriamuoju vandeniu pasipildyti talpas", - teigė A. Judickas.

Laisvalaikiu kempingo svečiai žaidžia krepšinį, mėgaujasi lauko baseinu, vaikams įrengta žaidimų aikštelė, o norintiems pailsėti saulėkaitoje pastatyti gultai. Pavėsinėse ir terasose turistai gali pavakarieniauti arba užkąsti ryte prieš leisdamiesi į keliones.

Apsistoja ir egzotinių kraštų keliautojai

„Kauno kempingas" daugiausiai turistų sulaukia iš Vokietijos, Suomijos, Olandijos, Prancūzijos, Italijos ir Lenkijos. Čia apsistoja keliautojų ir iš Rusijos, Didžiosios Britanijos, Šveicarijos, Čekijos. A. Judicko teigimu, į kempingą nedažnai užsuka latviai, estai ir rytų kaimynai, nes šiose valstybėse toks keliavimo būdas dar nėra itin populiarus.

„Esame įstoję į Lietuvos kempingų asociaciją. Drauge su kitais kempingais reklamuojamės užsienio kataloguose, leidžiame specialius kempingų žemėlapius su visa turistams naudinga informacija. Esame išleidę ir bendrą žemėlapį su Baltijos šalių kempingais. Visa tai didina mūsų žinomumą, belieka tik pateisinti atvykstančių turistų lūkesčius", - teigė A. Judickas.

Į „Kauno kempingą" yra užsukusios ir pavienės keliautojų grupelės iš egzotinių kraštų - Naujosios Zelandijos, Pietų Korėjos, Singapūro, Urugvajaus. Administratoriaus teigimu, po Europą ar visą pasaulį pasirinktais maršrutais keliaujantys turistai miesto kempinge paprastai apsistoja vienai parai.

Kainos mažesnės nei kituose šalies miestuose

Lygindamas „Kauno kempingo" taikomas rinkliavas, aikštelės administratorius pastebi, kad jos yra šiek tiek mažesnės nei Vilniuje ir Klaipėdoje. Su nameliu ant ratų atvykusiems turistams taikomas 32 Lt dydžio mokestis už vieną parą, tuo tarpu tempiamą priekabą gabenantys keliautojai moka 40 Lt mokestį. Vieta vienai palapinei kainuoja vos 10 Lt.


Taip pat renkamas ir asmens mokestis. Už kiekvieną suaugusį žmogų mokama 15 Lt už parą, už vaikus nuo 8 iki 16 metų - 8 Lt, o vaikams iki 7 metų mokestis netaikomas. Sumokėję šį mokestį turistai gali naudotis visa kempingo infrastruktūra - lauko baseinu, žaidimų aikštele, dušais, praustuvais, geriamuoju vandeniu, elektra, tualeto kasečių išpylimo tašku.

Užsieniečiai vertina saugumą

Nors „Kauno kempingas" įkurtas greta Jonavos g., iš Vakarų valstybių atvykstantys turistai nesiskundžia miesto triukšmu. Kempingo administratorius pastebi, kad miesto kempinguose apsistojantys keliautojai paprastai neieško ramybės, kurią suteikia gamtoje įkurtos turistinės aikštelės, jų tikslas - apžiūrėti miestą. Tačiau šie keliautojai itin vertina saugumą. „Kauno kempingą" juosia tvora, čia įrengta signalizacija ir vaizdo kameros, naktimis vartai užrakinami, o teritorijoje budi sargas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38021016sec.