Fotografijose – Klaipėdos jūrų uosto romantika ir kasdienis darbas

Klaipėdoje prasidėjusios Jūrų šventės proga Susisiekimo ministerijoje atidaryta fotografijų paroda „Klaipėdos uosto blykstė“. Tai vaizdingas pasakojimas apie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kasdienį darbą ir jūros romantiką. Parodą pristatė ministerijos kancleris Tomas Karpavičius.

„Klaipėdos jūrų uostas turi ypatingą svarbą Lietuvos ekonomikai, patrauklus ir saugus plaukioti laivams, dėl savo universalumo jis patogus krauti visų rūšių krovinius. Uoste dirba 18 krovos, laivų statybos ir remonto bendrovių, čia sukuriama 4,5 proc. visos Lietuvos BVP, tačiau uostas yra ne tik transporto ir industrijos centras, akumuliuojantis krovinių srautus iš Rytų ir Vakarų, jame nemažai romantikos, grožio ir žavesio“, - sakė ministerijos kancleris T. Karpavičius.

Parodos atidaryme dalyvavęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto priežiūros skyriaus viršininkas kapitonas Juozas Saudargas akcentavo aukštą uosto saugumo lygį. Įplaukos kanalu laivus lydi ne tik locmanai, bet ir galingi navigacijos radarai.

Vandens ir geležinkelių transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Juozas Darulis papasakojo apie vieningo Klaipėdos jūrų uosto kūrimą, informavo, kad per 20 metų į uosto infrastruktūros atnaujinimą ir rekonstrukciją iš valstybės biudžeto buvo skirtą daugiau nei 2 mlrd. litų, o privačių įmonių indelis į uosto modernizavimą siekia apie 3 mlrd. litų.

Fotografijos atspindi uosto veiklą, jose užfiksuoti svarbiausių uosto darbų momentai – krantinių statyba ir rekonstrukcija, uosto kanalo gilinimas, terminalų statyba. Bet labiausiai žiūrovų akį traukia bendri uosto ir miesto vaizdai, padaryti iš paukščių skrydžio.

Ekspoziciją parengė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48604298sec.