Per pirmąjį pusmetį Kaunas sulaukė daugiau nei 79 tūkst. turistų

Kauno turizmo informacijos centro (TIC) duomenimis, per pirmą šių metų pusmetį Kauną aplankė per 79 tūkst. turistų. Pernai per visus metus Laikinojoje sostinėje viešėjo daugiau nei 172 tūkst. keliautojų.

Kaip ir ankstesniais metais, daugiausia turistų sulaukiama iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos bei Skandinavijos šalių. Turistų srautai žymiai padidėja gegužę, o daugiausia turistų sulaukiama vasaros mėnesiais ir rugsėjį. Vėliau srautai vėl mažėja ir turizmo srityje dirbantys specialistai juos stengiasi privilioti tarptautiniais renginiais, miesto šventėmis, sveikatinimo paslaugomis.

Į Kauną vykstantys turistai neretai jau žino, kad čia ras kokybiškas paslaugas ir nedideles kainas. Todėl miestas vis dažniau sulaukia antrą ar trečią kartą grįžtančių turistų. Kauno TIC direktorius Sigitas Sidaravičius pastebi, kad užsieniečius domina miesto istorija, kiekvienos šalies atstovai Kaune randa savus herojus, savo šalies istorijos dalelę, ir tai juos džiugina.

„Šis turistinis sezonas Kaunui išties neblogas. Šiemet pastebėjome sustiprėjusią intelektualiojo turizmo tendenciją. Užsieniečiai aktyviai domėjosi Pažaislio muzikos festivaliu, daug svečių suvažiavo į gyvosios istorijos festivalį „Europa. Napoleonas I Kaune. 1812". Jie domėjosi miesto kultūriniu gyvenimu, rinkosi istorinius maršrutus, lankė muziejus", - teigė Kauno TIC direktorius S. Sidaravičius.

Jis įsitikinęs, kad miesto istoriją susieti su visame pasaulyje gerai žinomu Napoleono vardu buvo puikus ir miestui naudingas sprendimas. Festivalį rengę TIC darbuotojai skaičiuoja, kad birželio 22-24 dienomis Kaune apsistojo per 800 karo istorijos mėgėjų ir rekonstruotojų iš Prancūzijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Lenkijos bei Latvijos. Pagrindinį festivalio renginį, mūšio inscenizaciją Nemuno saloje, stebėjo apie 70 tūkst. žmonių.

Tomis dienomis kauniečiams ir svečiams skanėstų bei rungčių siūlė kavinės, restoranai, kepyklėlės, šurmuliavo mugė, istorijos mėgėjus trimis Napoleono tema sukurtais maršrutais vedžiojo gidai. Daug dėmesio skirta vaikų pramogoms.

„Prieš dvi savaites miestas vėl tiesiog užvirė, kai suvažiavo Europos veteranų krepšinio čempionato dalyviai su šeimomis ir draugais. Per kelias dienas jie išpirko suvenyrus, labai domėjosi miestu, užsisakė daug pažintinių-istorinių maršrutų", - pasakojo S. Sidaravičius.

Pabūti Kaune ilgiau nei dieną turistai viliojami SPA paslaugomis. Šiemet pristatytas naujas vandens maršrutas baidarėmis nuo Kauno hidroelektrinės iki Kauno pilies. TIC direktorius džiaugiasi, kad jau dabar sulaukia paklausimų apie kalėdinio laikotarpio renginius.

„Yra turistų, kurie mėgsta didesnėmis grupėmis keliauti po renginius į įvairias šalis. Vieni savo keliones planuoja iš anksto, prieš kelis mėnesius, ieško išsamios informacijos apie konkretų miestą, jame vykstančius renginius, kiti į keliones leidžiasi spontaniškai. Mes visų labai laukiame ir esame pasiruošę juos priimti", - teigė S. Sidaravičius.

Pagrindiniu kitų metų turistinio sezono tikslu TIC direktorius įvardija jau turimų rinkų išlaikymą. Per pastaruosius metus buvo sėkmingai užmegzti ryšiai su Ispanija ir Prancūzija. Dabar daug dėmesio skiriama Kauno reklamai šių valstybių žiniasklaidoje, kelionių žurnaluose, plačiajai visuomenei skirtuose leidiniuose, radijo stotyse.

„Dėkojame savivaldybei ir Kauno verslininkams, kad skiria dėmesio užsienio žurnalistų, kurie savo šalyse skleidžia informaciją apie lankytinus miestus, turistinius maršrutus, priėmimui", - teigė S. Sidaravičius.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31164598sec.