Tarptautinis šokio festivalis «Aura’22»: kūnas kaip ginklas

Kitą savaitę, rugsėjo 27-30 d., Kauno ir miesto svečių dėmesį okupuos šiuolaikinio šokio mūza - tarptautinis šokio festivalis „Aura'22". Šiemet pagrindinėse miesto scenose festivalis publikai pristatys choreografus ir trupes iš Norvegijos, Prancūzijos, Izraelio, Austrijos ir Portugalijos, taip pat - ir bendrą lietuvių ir olandų projektą.

Per 4 dienas festivalio programoje pasirodys visame pasaulyje pripažintos trupės ir choreografai iš 6 šalių, įvyks net 3 premjeros: dvi užsienio ir viena bendro lietuvių-olandų projekto.

Festivalį atidarysiančios austrų choreografė Anne Juren ir režisierė Annie Dorsen pritrauks festivalio žiūrovus tik suaugusiems skirtu intriguojančiu šiuolaikinio šokio kūriniu „Magiška" (N-18). Remdamasi iškiliausių šiuolaikinio meno ikonų darbais, choreografė ir solistė A. Juren svarsto moters menininkės vaidmens problematiką šiuolaikinėje visuomenėje.

Jau ne pirmus metus atvykstanti portugalų choreografė Né Barros rugsėjo 27 dieną atvyksta su naujuoju premjeriniu šokio spektakliu „Kuriant nepažįstamąjį", kuriame daugiausiai dėmesio skiria žmogaus kūnui kaip (at)vaizdui ir (at)vaizdui kaip judesiui.

Lietuvių publikos pamėgta tarptautinė prancūzų trupė A.lter S.essio rugsėjo 28 dieną pristatys savo naujausią premjerinį šokio spektaklį „Patvarumas". A.lter S.essio 2010-ais metais svečiavosi tarptautiniame šokio festivalyje su monospektakliu „Netektys|Sluoksniai". Tiek spektakliai, tiek jų atlikėja Yum Keiko Takayama sužavėjo ir pribloškė publiką savo šiuolaikiškumu ir spektaklio metu panaudotomis technologijomis.

Rugsėjo 28-ai dienai iš Izraelio atvykstantys choreografai Niv Sheinfeld ir Oren Laor festivalio publikai turi paruošę nuotaikingą ir tuo pačiu prieštaringas emocijas sukeliantį šiuolaikinio šokio spektaklį „Kvailių laivas". Kritikų nuomone, tai šokio spektaklis, kuris priverčia žiūrovus pažvelgti į šokį kitaip, nesistengiant puoselėti nusistovėjusių šokio formų. Šio spektaklio įkvėpimas - dabartinė socialinė situacija visuomenėje, kurioje gyvename, todėl Niv Sheinfeld ir Oren Laor siekia atskleisti šias visuomenėje ir kiekviename individe slypinčias problemas.

Rugsėjo 29 dieną festivalio publiką pasiruošę sužavėti net keturi lietuvių - olandų bendro projekto šokio spektakliai. Šis lygiaverčių abipusių mainų tarp Lietuvos ir užsienio šiuolaikinį šokį prodiusuojančių institucijų projektas vykdomas pirmą kartą, todėl visi nekantriai laukia išvysti projekto rezultatus. Festivalio šeimininkai Kauno šokio teatras „Aura", kartu su olandų choreografu Amos Ben-Tal ir kroatų kilmės šokėja Lana Coporda yra paruošę premjerinį šokio spektaklio dalį „Nužudyti Viktorą". Choreografai Jérôme Meyer ir Isabelle Chaffaud kartu su trimis lietuvių šokėjomis pristatys „W(o)men", Rūta Butkus kalbės apie „Pamestas akys", o Lora Juodkaitė ir japonų choreografas Kenzo Kusuda pristatys duetą „Miražas".

Rugsėjo 29 dieną, 22val., Fluxus ministerijoje (buvusiame Lituanicos batų fabrike) Kauno šokio teatras „Aura" kartu su BIONICS / VJ RAMJ (VDU) pristatys nepamirštamą judesio, šviesų ir muzikos performansą „sonus.lux.unum". Šiuolaikinis šokis virs grandimi, jungiančia gamtą ir medijas. Sujungus kelias skirtingas medijas performansas virs eksperimentiniu reiškiniu, kuris suteiks galimybę prisiliesti prie neatskiriamos gamtos ir fizikinių reiškinių sintezės, suprasti ją kaip vieną konstruktą bei atrasti naujas interpretacijas.

Festivalio baigiamuoju akordu taps rugsėjo 30 dieną renginį uždarysiantis ir šiaurietiška energija pulsuojantis norvegų choreografės Ingun Bjørnsgaard šokio spektaklis „Jūra". Norvegų dramaturgo Henriko Ibseno pjesės įkvėptame spektaklyje nagrinėjamas dvilypumas, neaiškus ilgesys, noras išnykti, nešvankumas ir visuotinis paviršutiniškumas. Šokėjai tuo pačiu metu geba įkūnyti nekaltumo pojūtį, seksualumą ir prievartą.

Festivalį remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Kauno miesto savivaldybė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16408896sec.