Anykščiuose korėjietiškai skambės poema «Anykščių šilelis»

Kaip skamba lietuvių klasiko Antano Baranausko poema „Anykščių šilelis“ korėjiečių kalba? Tai žada pademonstruoti Pietų Korėjos aktorė Park In Hye, atvykstanti į spalio 16-20 d. Anykščiuose rengiamą teatro šventę. Tradicinio korėjiečių folkloro pansori atlikėjos pasirodymu bus uždaromas pirmą kartą Anykščiuose rengiamas tarptautinis teatro festivalis „Kliudžiau“.

Išskirtinėmis teisėmis Anykščiuose viešėsianti Pietų Korėjos aktorė P.I.Hye gimtojoje šalyje paskelbta geriausia 2011-2012 m. jaunąja menininke. Dainininkės spektakliai jau apkeliavo Europą, apie ją sukurtas dokumentinis filmas. Festivalio organizatoriai teigia, kad giesmė apie „Anykščių šilelį“ korėjietiškai taps išskirtiniu teatro festivalio reginiu.

Pasak festivalio meno vadovės, aktorės Eglės Mikulionytės, mintis surengti išskirtinai tik lietuvių kalbai ir literatūrai skirtą teatro festivalį kilo šviesaus atminimo aktoriui ir režisieriui Artūrui Žukauskui. Talentingam jaunam menininkui pasitraukus iš gyvenimo, jo idėją realizuoti ėmėsi bičiuliai ir bendraminčiai. „Norime puoselėti lietuvių kalbą ir kultūrą, todėl šiame festivalyje bus rodomi tik pagal lietuvių autorių kūrinius pastatyti spektakliai. Manome, kad geresnės vietos už Anykščius tam nėra. Juk šis miestas – lietuvių literatūros klasikų A.Baranausko, J.Biliūno, A.Vienuolio gimtinė ir kūrybinių iniciatyvų lopšys“, – sakė aktorė.

Pirmajame festivalio „Kliudžiau“ repertuare – ir keturi geriausių lietuvių teatrų spektakliai. Rimo Tumino režisuotą spektaklį „Mistras“ pagal M.Ivaškevičiaus kūrinį parodys Vilniaus Mažasis teatras. Žemaitės pjesę „Trys mylinčios“ trimis kalbomis suvaidins Lietuvos rusų dramos teatro aktoriai, o Vilniaus teatras „Lėlė“ pristatys spektaklį suaugusiems „Jūratė ir KasTautas“. Savitą Juozo Grušo pjesės „Meilė, džiazas ir velnias“ interpretaciją parengė Panevėžio teatro „Menas“ aktoriai ir spektaklio režisierius Albertas Vidžiūnas.

Valstybinis turizmo departamentas (toliau - VTD), įgyvendindamas projektą sezoniškumui mažinti, primena, kad Anykščių savo kelionėse po Lietuvą nevalia praleisti ypač šiais metais: Anykščiai - Lietuvos kultūros sostinė. „Tai – sparčiai augantis kultūros centras, kuriame daug įdomių istorinių ir kultūrinių objektų. Keliaujant į teatro festivalį verta pakilti ir į Anykščių bažnyčios bokštą, aplankyti vienintelį Angelų muziejų, sudalyvauti edukacinėse duonos kepimo ir žvakių liejimo programose Arklio muziejuje, išbandyti vienodai smagią tiek žiemą, tiek vasarą ar rudenį rogučių trasą, įveikti geležinkelio trasą iki Rubikių ir atgal legendiniu Siauruku,“ – atkreipia dėmesį VTD direktorė dr. Raimonda Balnienė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09399295sec.