Vis daugiau lietuvių keičia kapų lankymą į poilsį šiltuosiuose kraštuose

Lietuvoje gyvuojanti tradicija lapkričio pirmosiomis dienomis pagerbti mirusiuosius, atrodo, kinta. Kelionių organizatoriai pastebi ryškėjančią tendenciją šias dienas išnaudoti ne artimųjų kapams lankyti, bet poilsinėms ar pažintinėms kelionėms. Daugiausiai keliaujančiųjų – į šiltųjų kraštų kurortus.

„Tai tikrai nereiškia, kad lietuviai ėmė mažiau gerbti anapilin išėjusiuosius, tiesiog mūsų šalies gyventojams yra palankios aplinkybės paskutinę spalio arba pirmąją lapkričio savaitę praleisti ne Lietuvoje: nedarbo diena dažnai ilgina savaitgalį, savaitę trunka ir moksleivių rudens atostogos, o lietuvių pamėgtuose šiltuosiuose kurortuose sąlyginai atvėsta, – sako verslo kelionių agentūros „BPC Travel“ generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis. – Mūsų duomenimis, per šių metų šventes, palyginti su pernykštėmis, keliaujančiųjų bus maždaug du kartus daugiau, iš jų ketvirtadalis - moksleivių atostogų laikotarpiu“. G. Aukštuolis pastebi, kad daugiausia keliaujama į Egiptą, Turkiją, Kanarų salas.

Vilniaus oro uosto duomenimis, praėjusiais metais per lapkričio šventes keliautojų į Romą išaugo 2,5 karto, į Barseloną - 3 kartus, į Milaną - 4 kartus palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2010 m. Pernai šiomis dienomis rekordinis srautas buvo užfiksuotas į Milaną (7333 keleiviai), į Barseloną (4675) ir į Romą (5740).

UAB „BPC Travel“ – viena didžiausių verslo kelionių agentūrų Lietuvoje, savarankišką veiklą pradėjusi 2005m. Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) narė. Šiuo metu bendrovė siūlo visas su kelionėmis susijusias paslauga, taip pat formuoja originalius, individualius kelionių variantus pagal kiekvieno kliento poreikius.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06532192sec.