«Henkel Art» konkursą laimėjo fotografė iš Estijos

Spalio 30 d. įvyko vienuoliktojo Vidurio ir Rytų Europos jaunųjų menininkų konkurso „Henkel Art“ finalas. 24 tūkst. litų (7 tūkst. eurų) piniginį prizą ir galimybę demonstruoti savo kūrinius prestižinėje šiuolaikinio meno galerijoje „Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig“, Vienoje, laimėjo Estijos fotografė Marge Monko.

„Šiais metais konkursui buvo pateikti labai stiprūs kūriniai, nesitikėjau laimėti. Komisijos nariams ištarus mano vardą, nustebau – dar niekada nesu laimėjusi jokio konkurso. Šis apdovanojimas man išskirtinai svarbus, nes jis žymi mano kaip nepriklausomos menininkės karjeros pradžią – Vienoje bus eksponuojama pirmoji mano asmeninių darbų paroda“, – džiaugėsi „Henkel art“ laimėtoja M. Monko.

Menininkė iš Estijos konkurso nugalėtoja buvo pripažinta spalio 30 dieną vykusiame „Henkel Art Award Gala“renginyje, muziejuje „Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK)“, Vienoje. M. Monko išrinkta geriausia jaunąja menininke iš penkių finalininkų: latvio Miks Mitrevics, rumunų Anca Benera ir Arnold Estefan, rusės Olga Jitlina ir serbės Katarina Zdjelar.

„Išrinkti nuglėtoją buvo nelengva. Visų trečiojo konkurso etapo dalyvių darbai buvo originalūs ir išskirtinai gilūs. Kūriniuose menininkai savitai nagrinėjo socialinius ir kultūrinius posovietinių šalių pokyčius, ideologinių utopijų ir realybės priešpriešą,“ – komentavo „Henkel“ prezidentas Vidurio ir Rytų Europos šalims Günter Thumser.

Jam pritarė MUMOK galerijos direktorius Rainer Fuchs: „Tikime, kad „Henkel“ ir galerijos „KulturKontakt“ organizuojamas konkursas pasiteisina. Kasmet jame dalyvauja vis daugiau jaunųjų menininkų. Siekiame paskatinti jaunuosius Rytų Europos menininkus puoselėti savo šalių kultūrinį ir meninį savitumą bei skintis kelią į garsiausias Europos galerijas“.

„Henkel Art“ konkurse fotografijos, tapybos, piešimo, video ir instaliacijų kategorijose šiemet varžėsi bene tūkstantis menininkų ir jų komandų iš 38 Europos šalių. M. Monko – ne vienintelė estė, laimėjusi tarptautinį „Henkel Art“ konkursą. 2007 m. nugalėtoja taip pat tapo menininkė iš Estijos – Hannes Seeberg.

Apie „Henkel Art“:

Vienuoliktą kartą vykstantis konkursas „Henkel Art“ yra skirtas jauniems menininkams iš Centrinės ir Rytų Europos. Konkurse labiausiai vertinami inovatyvūs ir išskirtiniai darbai – paveikslai, brėžiniai, nuotraukos, vaizdo klipai ar instaliacijos, kuriuose perteikiamos socialinės, istorinės, politinės posovietinų valstybių gyventojų patirtys. Daugiau informacijos rasite tinklalapiuose http://artaward.henkel.at/ ir www.facebook.com/HenkelArtAward.

Kilus klausimams kreipkitės:
Herdis Olmaru
Henkel Balti OÜ komunikacijos skyriaus vadovas
[email protected]
+372 7305806
http://www.henkel.com/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60995913sec.