Savaitgalį Alytuje – pirmasis Lietuvos profesionalių teatrų festivalis «Tegyvuoja komedija»

„Tegyvuoja komedija!” kviečia nepavėluoti į teatrų „traukinį“. Bilietai parduoti į keturis festivalio spektaklius

Savaitgalį Alytuje – pirmasis Lietuvos profesionalių teatrų festivalis „Tegyvuoja komedija!”. Alytaus miesto teatras – jauniausias profesionalus teatras šalyje - ne vienintelis programos dalyvis. Savo komedijas Dzūkijos ir visos Pietų Lietuvos žiūrovams pristatys ir mūzos iš Aukštaitijos, Žemaitijos. Tai ne pirmą dešimtmetį nacionalinės dramos istorijoje skaičiuojantys Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio teatrai.

 

Lapkričio 10 d., šeštadienį, 18 val. „Tegyvuoja komedija!” festivalio spektaklis - Eric-Emmanuel Schmitt „Paleistuvis“, kurį pristato Klaipėdos dramos teatras.

Spektaklio režisierius Povilas Gaidys, dailininkas - Sergejus Bocullo, kompozitorius - Faustas Latėnas. 2 dalys. Trukmė be pertraukos 2 val. 10 min. Bilietai (15, 20, 25 Lt) – teatro kasoje (Rotušės a. 2, tel. 8 315 51709).

„Paleistuvis“ - naujas, žavus, intriguojantis teatro meno vadovo, režisieriaus P. Gaidžio pastatymas. Pagrindinius vaidmenis sukūrė teatro ir kino aktorė Nelė Savičenko, kuri pelnė geriausios metų aktorės titulą ir Auksinį scenos kryžių ir Vytautas Anužis, kuris taip pat yra apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi.

Pjesės „Paleistuvis“ pagrindinis veikėjas – filosofas, rašytojas, laisvamanis Deni Didro. Tai ne biografinė pjesė. Šmitas išaukština aštrų protą, minties laisvę, sugebėjimą išsivaduoti iš dogmatiško požiūrio į pasaulį, suvokti jo beribę įvairovę, gyventi taip, kaip trokšta prigimtis. Autorius šią pjesę vadina pačia linksmiausia, parašyta pavasarį, alsuojančia atgimimu, kupina gyvenimo džiaugsmo.

 

Lapkričio 16 d., penktadienį, 18 val. teatrų festivalio Alytuje spektaklis, kurį atveža Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras - Editos Kauzaitės Švytinčių burbulų partija”. Šios 2-jų dalių lyrinės komedijos režisierius - Kostas Smoriginas, vaidina Eleonora Koriznaitė, Asta Preidytė, Albinas Kėleris, Laimutis Sėdžius. Trukmė 2 val. 20 min. Bilietai (25, 30 Lt) - teatro kasoje ir http://www.bilietai.lt/.

Švytinčių burbulų partijoje” išsiskyrusi aktorė, auginanti tris vaikus, galvoja apie emigraciją. Netikėtai jai parašo vokietis, su kuriuo ji susirašinėjo jaunystėje. Į tą laišką ji atsako ir viską papasakoja senai draugei. Vokietis – irgi. Taip dvi moterys ir du vyrai patenka į nenuspėjamas meilės pinkles ir neįtikėtinus sapnus, kuriuose apskritai nė vienas nebesusigaudo: nei kas yra kas, nei kas gi vyksta iš tikrųjų. Raudona gija spektaklyje vingiuoja dar viena – šeimos tema. Nes vardan šeimos mylime, o meilės vardan ją kuriame. Tad ir ši lyrinė, šiek tiek komiška istorija apie meilę baigiasi taip, kad viskas tik ...prasidėtų.

Lapkričio 21 d., trečiadienį, 18 val. „Tegyvuoja komedija!” komedija - Yasminos Rezos „Skerdynių dievas” su dzūkams neblogai pažįstamais aktoriais iš Šiaulių dramos teatro – iš Alytaus rajono kilusiu Sigitu Jakubausku, druskininkiečiu Daliumi Jančiausku (dubleris Aurimas Žvinys), Inga Norkute (dublerė Danguolė Petraitytė), Monika Šaltyte.

Dviejų dalių komedijos „Skerdynių dievas“ trukmė - 2 val. 30 min. Bilietai (20, 30 Lt) – Alytaus miesto teatro kasoje. Pastatymo režisierius Arvydas Lebeliūnas, dailininkas , scenografas – Artūras Šimonis, kostiumų dailininkė – Julija, spektaklyje naudojama Jono Sakalausko muzika.

„Skerdynių dievas” - garsios prancūzų dramaturgės Yasmina Reza pjesė - pasaulinis hitas, atnešęs autorei daugybę prestižinių apdovanojimų. 2006 m. parašyta pjesė žaibišku greičiu išpopuliarėjo šiapus ir anapus Atlanto, o neseniai sulaukė inscenizacijos kino ekranuose (režisierius R. Polianskis).

Tai šmaikšti, subtilaus humoro prisodrinta komedija, vaizduojanti gana buitišką ir daugeliui mūsų lengvai atpažįstamą situaciją. Vieną popietę susitinka dvi inteligentiškos poros aptarti tarp jų vaikų kilusias muštynes, kurių metu vienam berniukui buvo išmuštas dantis. Pradžioje mandagus ir civilizuotas bendravimas pamažu įgauna vis aštresnį toną. Įpusėjus susitikimui, kava pakeičiama romu ir tuomet iškyla po išoriniu porų blizgesiu ir padorumu slepiama neapykanta ir net agresija.

Autorė situaciją perteikia neslėpdama lengvos ironijos, tačiau nemoralizuodama. Nors iš pirmo žvilgsnio komedijos turinys atrodo gana paprastas ir net banalokas, tačiau iš tikrųjų jame slypi daugybė gilesnių klodų. Subtilus ir neprilygstamas Y. Reza humoras patenkina net išrankiausią publikos skonį. Jos kūryba dažnai apibūdinama kaip tragedijos ir komedijos sintezė, taip siekiant apibrėžti visiškai naują, šiuolaikinės visuomenės iššūkius atspindintį žanrą. Taupūs dialogai ir juose atsiverianti potekstė palieka daug vietos aktorių improvizacijai. Tad šiame spektaklyje pirmu smuiku griežia aktorinė meistrystė ir įtaigumas.

Teatrų festivalis „Tegyvuoja komedija!“ Alytuje - čia pat. Penktadienį, lapkričio 9 d., pradedame anšlagu - Lietuvoje seniausia ir bene populiariausia komedija – „Amerika pirtyje“. Festivalį baigiame lapkričio 25 d. - festivalio apdovanojimų ceremonija ir nuotaikingu „Kito kampo“ koncertu. Iš viso festivalio 2012 m. renginiuose - dvylika įvairiausių Lietuvos teatrų komedijos veidų ar atvaizdų. Iki greitų pasimatymų Alytaus miesto teatre (Rotušės a. 2, kasos tel. 51709). Siūlome bilietais pasirūpinti iš anksto ir nepavėluoti į teatrų festivalio traukinį.

Bilietų dar yra į: Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Paleistuvis“, J. Miltinio dramos teatro spektaklį „Švytinčių burbulų partija“, Lietuvos rusų dramos teatro spektaklį rusų kalba (su lietuviškais titrais) „Kvailių vakarienė“, „Keistuolių“ teatro „Gerbiami piliečiai!, Kauno mažojo teatro „Nuo raudonos žiurkės iki žalios žvaigždės”, Šiaulių dramos teatro spektaklį „Skerdynių dievas”, Alytaus miesto teatro nacionalinė komediją „Užėjo lietuvis!..”, „Kito kampo“ teatro koncertą „Eilinis elitas” ir festivalio apdovanojimų ceremoniją. Atsiprašome, bilietų, deja, jau nėra į: Kauno dramos teatro komediją „Amerika pirtyje“, Vilniaus mažojo teatro spektaklį „Revizorius“, Valstybinio jaunimo teatro „Kapinių klubą”, „Domino“ teatro premjerą „Langas į parlamentą“. Daugiau: www.teatrufestivalis.lt

Teatrų festivalio informacija

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.47496104sec.