Palangos miestams partneriams – kurorto moksleivių kalėdinė dovana

Artėjant Kalėdoms didžiausio šalies kurorto J. Basanavičiaus gatvę padabins 8 žaliaskariai kėniai, papuošti Palangos miestų-partnerių simbolika. Tai – jaunųjų palangiškių Kalėdų dovana Simrishamnui (Švedija), Federiksbergui (Danija), Pernu (Estija), Jūrmalai ir Liepojai (Latvija), Ustkai (Lenkija), Bergenui Riugeno saloje (Vokietija), Kobuleti (Gruzija) bei Svetlogorskui ir Černiachovskui (Rusija). Žiemos švenčių simboliais virsiančius kėnius papuoš kurorto ugdymo įstaigų mokiniai, padedami savo mokytojų.


Maždaug trijų metrų aukščio kėnius moksleiviai padabins pačių rankomis sukurtomis dekoracijomis, padėsiančiomis atskleisti pasirinkto Palangos miesto-partnerio ypatumus ir simboliką. Šventinio spindesio Kalėdų alėjai suteiks ir įvairiaspalvės šviečiančios girliandos.
Kalėdų eglių alėja J. Basanavičiaus gatvėje – daugiametė Palangos tradicija. Anksčiau žaliaskarių puošimu rūpindavosi Baltijos jūros šalių regiono diplomatinės atstovybės. Šiais metais Kalėdų alėjos veidą nutarta patikėti jauniesiems palangiškiams.
Į pasirengimo Kalėdoms šurmulį įsitraukė Palangos Senosios gimnazijos, „Baltijos“, V. Jurgučio ir Šventosios pagrindinių mokyklų, Pradinės mokyklos, Moksleivių klubo, S, Vainiūno meno mokyklos bei Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro palangos skyriaus auklėtiniai ir pedagogai.
Pasak V. Jurgučio pagrindinės mokyklos, rengiančios kalėdinę dovaną Bergenui Riugeno saloje, dailės mokytojos Rasos Kaunės, vaikai labai noriai prisijungė prie šio projekto, ir tai džiugina. „Pasiūlymo prisidėti prie šios iniciatyvos sulaukę septintokai tikrai stengiasi – rengia eskizus, kuriuos vėliau aptariame, koreguoja juos atsižvelgdami į pastabas ar pasiūlymus. Norint padaryti gražų kalėdinį papuošalą, reikia ne tik kruopštumo, bet ir laiko, todėl mokiniai dekoracijas kuria ne tik klasėje, bet ir namuose“, – kalbėjo R. Kaunė.
Palangos meras Šarūnas Vaitkus sveikina kurorto moksleivių iniciatyvą. „Į pasirengimo Kalėdoms šurmulį norėjome kuo aktyviau įtraukti ir miesto bendruomenę, tad kilo mintis, kad savo kūrybiškomis idėjomis puošiant miestą galėtų prisidėti Palangos mokiniai. Vaikų rankomis sukurtos kalėdinės dekoracijos, atspindinčios šalių, kuriuose turime draugiškų miestų, ypatumus, taps graži ir simboliška dovana Palangos miestams partneriams. Kartu ši moksleivių iniciatyva bus ir gražus visuomeniškumo pavyzdys kitiems palangiškiams, raginsiantis kiekvieną miestietį prisidėti gražinant jau kitąmet Lietuvos kultūros sostine tapsiančią Palangą“, - sakė Š. Vaitkus.
Kalėdų alėja J. Basanavičiaus gatvėje įžiebta bus gruodžio 15 d. Dalyvauti šventėje kviečiami ir Palangos miestų – partnerių atstovai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94843102sec.