Lietuvos miestai pradeda kalėdinių renginių maratoną

Septyni Lietuvos miestai netrukus triukšmingai skelbs šventinio periodo pradžią. Didieji miestai Vilnius, Kaunas, Alytus, turistų pamėgti Druskininkai, Birštonas, Palanga bei Trakai ne tik puošia viešąsias erdves, bet ir paruošė įspūdingas programas didžiausioms metų šventėms pasitikti. Pirmoji Kalėdų eglė įsižiebs paskutinę rudens dieną – lapkričio 30 d. Palangoje. Savo žaliaskares gruodžio 1-ąją koncertais ir spektakliais pristatys Vilnius, Kaunas, Druskininkai, Birštonas. Alytus ir Trakai Kalėdų sutiktuves pradės gruodžio 7-ąją.

Kai kurių miestų renginiai tęsis visą gruodį: iki pat sausio pradžios ir Trijų karalių šventės. Vien Palangoje suplanuota virš 20 kalėdiniam periodui skirtų renginių, kurie prasidėjo dar lapkričio viduryje. Vieni miestai orientuosis į mažiausius kalėdotojus, kiti į klasikinės, džiazo muzikos, kultūrinių renginių gerbėjus, vyks spalvingos, dovanėlių ir gardumynų mugės, Kalėdų senelio pasirodymai, parodos. Druskininkuose gruodžio pradžioje bus oficialiai atidarytas Kalėdų senelio paštas, kad laiškai su norais jį pasiektų laiku.

„Miestų savivaldybės su kiekvienais metais skiria vis daugiau dėmesio dvasingai Kalėdų švenčių nuotaikai sukurti ir suplanuoja išradingas kalėdines programas. Gruodį Lietuvos miestai dar labiau išgražėja, Kalėdas pasitikdami ir su savais papročiais, tad miestų kalėdinės šventės – puiki galimybė aplankyti šventiškai pasipuošusius miestus, susipažinti su tautiniais skirtingų regionų ypatumais“, - sakė dr. Raimonda Balnienė, Valstybinio turizmo departamento (VTD) direktorė.

Birštonas kalėdinės ir naujametinės nuotaikos ieškos klasikinės muzikos ir džiazo glėbyje. Kultūros centre vyks A. Noviko vadovaujamos grupės „Color Jazz“, Kauno miesto simfoninio orkestro bei Kauno valstybinio choro koncertai. V. Kernagiui skirtame koncerte dainuos L. Mikalauskas, o muzikos ir prozos vakare mintimis dalinsis J. Erlickas.

Tuo tarpu senojoje sostinėje Trakuose bus įrengtas Kalėdų senelių miestelis ir net septynios nykštukų rezidencijos, išsibarsčiusios visame mieste. Kiekvieną gruodžio savaitgalį ir per pačias Kalėdas jose visų lauks speciali programa ir teatralizuota kalėdinė pasaka.

Sostinės Vilniaus Gedimino prospektas tarpušvenčiu kvies akis paganyti po šventines šviesų instaliacijas bei interaktyvias projekcijas, miestuose stovės kalėdinės prakartėlės, iki pat sausio pradžios vaikus ir suaugusius vežios kalėdinis traukinukas.

Kalėdines dovanėles brangiems žmonėms padaryti savomis rankomis padės Druskininkuose ir Palangoje vyksiančios kalėdinių žaisliukų gaminimo pamokos, o Kaune iki pat Trijų karalių vartus plačiai atvers kalėdinis miestelis. Miestiečiai kviečiami prisidėti prie šiuo laikotarpiu vykdomų labdaros akcijų – kad šventinis džiaugsmas pasiektų kuo daugiau žmonių.

VTD, įgyvendindamas projektą sezoniškumui mažinti, ragina į savaitgalines keliones po Lietuvą leistis ne tik vasarą, bet ir šventiniu kalėdiniu laikotarpiu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71336412sec.