Kalėdiniais renginiais Palanga ruošiasi pateisinti kultūros sostinės titulą

Už poros savaičių Lietuvos kultūros sostine tapsianti Palanga tam rimtai ruošiasi jau dabar. Pajūrio kurortas visam gruodžiui parengė koncertinę programą, kvies į parodas, labdaros akcijas. Gruodžio 15 d. centrinėje J.Basanavičiaus gatvėje Palangos moksleiviai įžiebs kalėdinių eglių alėją, o tuo pačiu bus skelbiamos istorinio miesto pastato Kurhauzo pirmojo restauracijos etapo pabaigtuvės.

„Ankstesniais metais eglutes alėjoje puošdavo Baltijos šalių ambasadų atstovai ir jas dedikuodavo savoms šalims. Šiemet nutarta į pasirengimo Kalėdoms darbus įtraukti ir visuomenę, tad pakvietėme kalėdines dekoracijas padaryti Palangos mokyklų auklėtinius, – pasikeitimus pristatė Palangos kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys. – Kiekviena mokykla papuoš po vieną eglę ir ją skirs pasirinktam Palangos miestui-partneriui.“

Pasako Ž.Kažio, Palanga ketina tapti patraukliu kurortu įvairaus amžiaus žmonėms. Siekiama, kad čia ypač gerai jaustųsi šeimos, todėl nemažai kalėdinių renginių skirta būtent joms. Turintys mažų vaikų kviečiami apsilankyti elfų mokyklėlėje, kur galės kurti kalėdines dekoracijas, šokti, dainuoti, gauna elfų padėjėjo diplomus. Vaikai čia raginami pasidalinti ir nebereikalingais žaislais su tais, kuriems jų trūksta – Elfų mokyklėlėje veikia žaislų bankas. Šeimoms Palangos bažnyčioje klebonas suteiks palaiminimą ir pakvies atnaujinti santuokos priesaiką.

Palangoje jau antrus metus iš eilės visą gruodžio mėnesį vyksta festivalis „Kalėdų šviesos miestas“. Mieste didinamas šviečiančių kalėdinių dekoracijų, lempučių skaičius. Kurorto gyventojų ir lankytojų nuomonė vienbalsė – šventinis apšvietimas praskaidrina nuotaiką bei suteikia kurortui jaukumo.

„Lietuvos kultūros sostinės titulas yra ne tik garbingas, bet ir įpareigojantis, todėl rengdami kalėdinių ir naujametinių renginių programą, į ją įtraukėme ir nekomercinių renginių“, – sakė Palangos kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys. Organizuojamos labdaros akcijos, kalėdinių puokščių, žaisliukų parodos, kultūrinės dirbtuvės. Į savo koncertus kvies legendinės grupės „Hiperbolė“ gitaristas ir dainų autorius Igoris Berinas, Palangos orkestras, Nacionalinės premijos laureatė Asta Krikščiūnaitė.

Gruodžio mėnesį į Palangą suvažiuoja daugiau žmonių ne tik savaitgaliais. Šventiniu laikotarpiu laisvų vietų viešbučiuose sparčiai mažėja, verslininkai tikisi užpildyti paskutines likusias laisvas vietas. Rekordinio poilsiautojų skaičiaus tikimasi sulaukti iš Kaliningrado srities, Latvijos, Lenkijos, Skandinavijos šalių.

Valstybinis turizmo departamentas taip pat primena, kad kelionės po Lietuvą įdomios ne tik vasarą bei kviečia keliauti ir nepraleisti progos šventes sutikti gražiausiuose šventiniuose miestuose.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4016881sec.