Festivalyje «Riga Tourfilm 2013» Kauną pristatys filmas „Du ratai, Kaunas ir aš“

Kauno kino studija antrus metus iš eilės dalyvaus tarptautiniame turizmo filmų festivalyje „Riga Tourfilm". Šįkart Kauną pristatys jaunųjų kūrėjų filmas „Du ratai, Kaunas ir aš".

„Du mėnesiai. Tiek laiko užtruko patiems pamatyti ir pažinti Kauną iš naujo. Intensyvus lokacijų ieškojimas, budėjimas naktimis stebint oro prognozes ir visa tai su dviračiu", - štai taip Kauno kino studijos paskelbtą konkursą laimėję jaunieji kino kūrėjai ruošėsi filmavimams.

Šiais metais Kauno kino studija suteikė galimybę konkurse dalyvauti ir įgyvendinti savo idėjas jauniesiems kino kūrėjams. Po gausybės aplikacijų, laiškų, įvairiausių scenarijų bei idėjų, studijos kūrybinė komanda išrinko geriausio projekto autorių - Julijų Nosovą, atstovaujantį meno studijai „In*Beat".

„Pagaliau radau duris, į kurias galiu pasibelsti su savo idėjomis. Jauni, kūrybingi žmonės, kupini genialių minčių, kuria garažuose - ir tik todėl, jog nežino, kur galima rasti žmonių, profesionalų, kurie padėtų tas idėjas įgyvendinti. Deja, tos idėjos ir lieka garažuose ar daugiabučių kiemuose. Man pavyko pasibelsti į tinkamas duris, tikiuosi, kad jas atras ir kiti kūrybiškumu trykštantys, tik nežinantys kur eiti jauni žmonės", - tvirtino J. Nosovas.

„Jau pirmo susitikimo metu Julijaus maksimalizmas vertė šypsotis. Pateikęs įdomią, sudėtingą ir sunkiai įgyvendinamą idėja, jis nežinojo, nuo ko pradėti. Todėl mūsų kolektyvas palengvino kūrybos procesą, padėjo suprasti, kas yra svarbiausia kine, kas žiūrėsis, o kas nelabai. Po konsultacijų Julijus pats griebėsi filmuoti, montuoti ir režisuoti. Jis įtraukė didelį būrį žmonių, kurie prisidėjo prie projekto įgyvendinimo", - teigė Donatas Savickas, vienas iš Kauno kino studijos darbuotojų, bene intensyviausiai dirbęs su šiuo projektu.

„Džiaugiuosi, kad Kaunas antrus metus iš eilės dalyvaus šiame didžiuliame ir svarbiame festivalyje. Pernai mes buvome vieninteliai dalyviai iš Lietuvos", - akcentavo Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

„Projektą „Du ratai, Kaunas ir aš" įgyvendinome vedami idėjos. Nestokojome energijos, entuziazmo ir pozityvaus tikėjimo. Dviratis, Kaunas, artimi draugai - tiek užteko, kad pažintume mūsų miestą. Jį galima apibūdinti kaip, gyvą, įdomų, galintį nustebinti visus. Kauno senamiestis, Pažaislio vienuolynas, Ąžuolyno parkas, Kauno marios ir rudeniškos pastelinės spalvos žavėjo ir stebino mane", - įspūdžiais dalinosi J. Nosovas.

Jau antri metai Kauno kino studija vyksta į „Riga Tourfilm 2013" festivalį. Praeitais metais Kauno kino studijos pristatyti filmai - „Kaunas drive" ir „Never Fear Shadows" - pelnė net du apdovanojimus. 2012 metais festivalyje profesionali tarptautinė komisija vertino 93 filmus iš 31 šalies kultūros, eko, veiksmo ir reklamos turizmo kategorijose. Šis renginys kasmet pritraukia vis didesnį įvairių šalių kūrėjų ir turizmo specialistų skaičių, siekiančių filmais atkreipti dėmesį į savo šalies turizmą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4293201sec.