Dviračių muziejuje – paroda apie dviratininkų Olimpinį žygį

2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienį, 17 val. Šiaulių „Aušros“ muziejaus padalinyje –Dviračių muziejuje (Vilniaus g. 139, Šiauliai) – vyks vilniečio keliautojo Sigito Kučo fotografijų parodos „Kelionė dviračiais iš Pekino į Londoną“ atidarymas. Dalyvaus parodos autorius S. Kučas su bendražygiais.

Paroda veiks iki 2013 m. rugpjūčio 24 d.

Parodoje pristatomi įdomiausi olimpinio žygio „Iš Pekino į Londoną“ momentai, užfiksuoti S.Kučo fotografijose. Šalia jų bus galima išvysti ir žygio dalyvių atributiką bei edukacinį žemėlapį „Keliauk kartu su dviratininku Sigitu Kuču“. Lankytojai, atlikę žemėlapyje pateiktas užduotis, sužinos tikslų kelionės maršrutą ir dviratininkų patirtus įspūdžius. 2010 m. Dviračių muziejuje jau eksponuota Sigito ir Daumanto Kučų fotografijų paroda „Dviračiais Šilko keliu“ iš ankstesnio olimpinio žygio.

Žygis „Iš Pekino į Londoną“ prasidėjo 2012 m. vasario 27 d. Pekine, Tiananmenio aikštėje, ir baigėsi rugpjūčio 12 d. Londone, prie Tauerio tilto. Per 168 kelionės dienas dviračiais nuvažiuota 11468 km Kinijos, Pietų Korėjos, Japonijos, JAV, Airijos ir Jungtinės Karalystės keliais. Daugiausia dienų keliauta Amerikos žemyne – nuo Ramiojo iki Atlanto vandenyno nuvažiuota 6339 km.

Kelionės metu keitėsi ne tik žemynai, bet ir laiko zonos, metų laikai. Pasak keliautojų, teko miegoti palapinėse, kai lauke 9 laipsniai šalčio, ir minti pedalus 40 laipsnių karštyje be jokio šešėlio dykumoje. Kinijoje ir Korėjoje buvo švelni žiemos pabaiga, Japonija pasitiko žydinčiomis sakuromis, Amerikoje buvo sausiausia ir karščiausia, o Airijoje, Velse ir Anglijoje lietingiausia per pastarąjį šimtmetį vasara. Mirties slėnyje reikėjo nusileisti žemiau jūros lygio, o kalnuose pakilti į trijų kilometrų aukštį. Penki dalyviai iškėlė olimpinę vėliavą, įkopę į šventąjį Fuji kalną.

Iš žygio „Iš Pekino į Londoną“ dviratininkai parsivežė daugybę įspūdžių, prisiminimų apie jaudinančius gamtos vaizdus ir kelyje sutiktus žmones. Teko svečiuotis ambasadose ir indėnų rezervatuose, pas fermerius, sporto klubuose ir bažnyčiose. Iš viso žygyje dalyvavo 82 dviratininkai iš 13 šalių, 54 vyrai ir 28 moterys. Tik 5 dalyviai įveikė visą maršrutą – 3 iš Naujosios Zelandijos, 1 lenkas ir 1 lietuvis – parodos autorius S. Kučas.

Idėja Olimpinius metus paminėti dviračių žygiais kilo prieš 9 metus. Pirmasis toks žygis įvyko 2004 m., kuomet iš šiauriausio Europos taško Nordkapo dviračiais važiuota į senąją Olimpiją Graikijoje. 2008 m. vyko žygis iš Olimpijos į Pekiną Šilko keliu, o 2012 m. toliau keliauta rytų kryptimi iš Pekino į Londoną. 2016 m. planuojama keliauti iš Londono į Rio de Žaneirą. Šių žygių tikslas – skatinti ekologišką turizmą, neformalų įvairių tautų bendravimą, ugdyti toleranciją ir taikos kultūrą.

Išsamesnę informaciją teikia Sigitas Kučas, tel. 8 686 59375 ir Šiaulių ,,Aušros“ muziejaus Naujausios istorijos sektoriaus vedėja Birutė Lukošiūtė, tel. 8 41 52 43 91.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85031319sec.