Muziejuje jau ruošiamasi Velykoms

Iki šv. Velykų likus kiek daugiau nei mėnesiui, Šiaulių „Aušros“ muziejuje jau intensyviai ruošiamasi šiai šventei. Laisvų vietų į vieną iš populiariausių muziejaus edukacinių užsiėmimų „Kiaušinių marginimas“ beveik neliko. Tad dar tik ketinantys atvykti į Žaliūkių malūnininko sodybą (Architektų g. 73) ir pasimokyti marginti kiaušinių, turėtų nedelsti ir užsiėmimus užsisakyti jau dabar.

„Aušros“ muziejuje edukacinė veikla suintensyvėja ne tik prieš didžiąsias metų šventes, užsiėmimai aktyviai lankomi ištisus metus. Per praėjusius 2012 m. edukaciniuose užsiėmimuose apsilankė daugiau kaip 15 tūkst. dalyvių. Lankytojams siūloma net 30 edukacinių užsiėmimų temų.

Praėjusiais metais dažniausiai lankoma edukacine muziejaus erdve tapo Žaliūkių malūnininko sodyba, o populiariausias edukacinis užsiėmimas – „Duonos kepimas“. Jis vedamas atstatytoje malūnininko troboje, lankytojus viliojančioje tradiciniu kaimo interjeru, etnografine ekspozicija. Užsiėmimas skirtas įvairioms amžiaus grupėms, jame aktyviai dalyvauja moksleiviai, šeimos, įvairių organizacijų kolektyvai, Lietuvos bei užsienio turistai. Sodyboje lankytojai taip pat gali pasimokyti, kaip daromi žaislai iš šiaudų ar Užgavėnių kaukės, dalyvauti edukaciniame kalendorinių švenčių cikle „Metų ratas“.

Itin populiarus ir užsiėmimas „Košerinio maisto paslaptys“, vykstantis XX a. pr. statytoje, garsiam žydų pramonininkui Chaimui Frenkeliui priklausiusioje viloje. Per užsiėmimą ne tik supažindinama su košerinio maisto ypatumais ir ruošimo specifika, vaišinama tradiciniais žydų valgiais, bet ir suteikiama galimybė prisiliesti prie žydų kultūros.

Šiuo metu Chaimo Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74) pristatomas ir naujas edukacinis užsiėmimas „Dvaro istorijos. Mada ir gyvensena“, demonstruojami edukaciniai filmai.

Kitas muziejaus padalinys – Aušros alėjos rūmai – šiemet pervadintas į Šiaulių „Aušros“ muziejaus Edukacijos centrą (ŠAM Edukacijos centras). Tokiems pokyčiams įtakos turėjo padalinio specifika, organizuojama pagrindinė muziejaus edukacinė veikla, dirbantys kvalifikuoti muziejaus Edukacijos skyriaus darbuotojai, įgyvendinami edukaciniai projektai.

2012 m. ŠAM Edukacijos centre (Aušros al. 47) įkurta stilizuota tarpukario Lietuvos pradžios mokyklos klasė ir joje imta vesti nauja edukacinė programa „Per tarpukario mokyklos klasę – į tautos istorijos pažinimą“. Ši edukacinė programa – visoje šalyje vykdomo Lietuvos muziejų asociacijos projekto „Muziejus–mokykla–moksleivis. Muziejų ir bendrojo lavinimo mokyklų nacionalinis partnerystės tinklas“, finansuojamo Europos socialinio fondo ir Lietuvos valstybės lėšomis, dalis. Edukacinę programą sudaro dailiojo rašto, istorijos, lietuvių kalbos, skaičiavimo ir piešimo pamokėlės bei improvizuotos pertraukos.

Šiemet bus vykdomas dar vienas muziejaus edukacinis projektas „Muziejus – tau ir man“. Pagal projektą bus parengti, išplėtoti ir mokyklų bendrojo ugdymo programoms pritaikyti du edukaciniai užsiėmimai, kuriuose projekto metu mažųjų Šiaurės Lietuvos regiono miestelių ir kaimų moksleiviai galės dalyvauti nemokamai.

Kasmet „Aušros“ muziejus organizuoja ir tradicines edukacines akcijas, rengiamas edukacinių užsiėmimų ciklas „Šeimos savaitgalis muziejuje“, „Pirmoko diena „Aušros“ muziejuje“, o prieš šv.Kalėdas vaikų globos namų ir specialiųjų mokyklų auklėtiniai kviečiami į „Kalėdinius stebuklus“.

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Edukacijos skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. (8 41) 52 43 94.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51221704sec.