Į šiųmetinės Kaziuko mugės amatininkų sambūrį įsilies 12-os galerijų-dirbtuvių profesionalūs meistrai

Į šiųmetinės Kaziuko mugės amatininkų sambūrį įsilies ir 12-os galerijų-dirbtuvių profesionalūs meistrai, pameistriai, kurie dalyvauja Vilniaus miesto savivaldybės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programoje, šalies ir tarptautiniuose renginiuose atstovaujantys Vilniaus krašto amatininkams.

Kaziuko mugės iškilmingoje atidarymo ceremonijoje ir teatralizuotoje mugės eisenoje jie yra pagrindinė ašis ir puošmena. Nešini savo amato vėliavomis, šventiniais amatininkų drabužiais pražygiuos pagrindinėmis miesto gatvėmis – nuo Lukiškių aikštės, per Gedimino prospektą trauks Pilies gatve link Rotušės. Jie jau septintus metus kvies visus šventės dalyvius prisijungti prie karalaičio Kazimiero eisenos.

Mugėje demonstruos savo amato gamybos procesus, prekiaus savo sukurtais dirbiniais, dalinsis amato paslaptimis, priims individualius lankytojų užsakymus.

Per 10 Dailiųjų amatų programos dalyvių ir Vilniaus dailiųjų amatų asociacijos narių turi Lietuvos tautinio paveldo sertifikatus. Jų gaminiai – tik rankų darbo, iš tradicinių žaliavų, gaminami senosiomis arba jas atitinkančiomis naujomis technologijomis, išsaugotos unikalios kokybinės gaminių savybės, formos, sudėtis ir kiti specifiniai ypatumai.

Mugėje bus galimybė susitikti su keramikos meistrais iš Vilniaus puodžių cecho, ,,Amatų gildija“, juodosios keramikos ,,Molio laumė“, amatininkų klubų meistrais ,,Dvaro meistrai“, ,,Menas sau“, kalviais iš Užupio kalvystės muziejaus, vitražistais iš ,,Vitražo manufaktūra“ ir ,,Dangės stiklas“, odininkais iš ,,Nauja Sirena“, skiautinių ir lėlių meistre iš dirbtuvės ,,Gražioji skiautė“, popieriaus karpinių meistru Klaidu Navicku.

Kviečiame mugės lankytojus iš Rotušės aikštės užsukti į ką tik įsikūrusią, Savičiaus g. 8, meistrų kalvę. Čia ne tik sušilsite, bet ir atrasite aukščiausio profesionalumo meistrų dirbtuvę bei Vilniaus dailiųjų amatų asociaciją.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53382611sec.