Daugiausia pinigų per vieną dieną Vilniuje išleidžia turistai iš Suomijos

Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu atliktas tyrimas apie 2012 metų Vilniaus lankytojus.

Daugiausiai – 635 litus per dieną Vilniuje 2012 m. išleido suomiai, 497 litus – rusai. Pirkiniams daugiau savo išlaidų skiria lankytojai iš Rusijos ir Baltarusijos. Vidutinės vieno užsienio turisto vienos dienos išlaidos buvo 275 litai, o išlaidos viso buvimo Vilniuje metu siekė 1120 litų. Tyrimas parodė, kad atvykusieji verslo tikslais vidutiniškai per dieną išleido 643 litus. Didžiausia turistų išlaidų dalis 2012 metais teko apgyvendinimui (35,3 proc.), maitinimuisi (22,8 proc.), pirkiniams (22,7 proc.), transportui (8,1 proc.), laisvalaikiui, kultūrai (6,8 proc.).

Tyrimas atskleidė, jog artimųjų kaimyninių šalių gyventojai (Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Baltijos šalių), į Vilnių atvyksta nebe pirmą kartą, tačiau apsistoja kelioms dienoms, Vilnius yra pagrindinis arba vienas iš pagrindinių jų tikslų.

Daugiausia sulaukiama turistų iš kaimyninių šalių – Lenkijos, Baltarusijos. Taip pat Vilnių savo kelionės tikslu renkasi Vokietijos, Rusijos, Italijos ir kt. Europos šalių lankytojai.

Rezultatai parodė, kad vidutiniškai vienas turistas Vilniaus mieste praleidžia 3,5 nakties. Ilgiau nei savaitę dažniau Vilniuje praleidžia lankytojai iš Azijos, Junginės Karalystės, Rusijos. Trumpiausiai – vienai dviem dienoms atvyksta lankytojai iš Baltarusijos ir Lenkijos. Lenkijos turistai dažniau nei kiti atvyksta į Lietuvą turistiniais autobusais ir daugiau nei kiti naudojasi kelionių agentūrų paslaugomis.

Dažniausiai turistai Vilniuje leidžia atostogas, lanko draugus ir gimines, atvyksta savaitgaliui ar darbo reikalais. Pasirinkti Vilnių kaip savo kelionės tikslą dažniausiai juos paskatino artimieji, taip pat ankstesni apsilankymai, po kurių norėjosi atvykti dar kartą.

Atvykę į Vilnių dažniausiai turistai renkasi savarankišką pasivaikščiojimą po miestą, lankosi kavinėse, restoranuose, apžiūri įžymius objektus, muziejus, galerijas, taip pat apsiperka.

Bendras Vilniaus vertinimas yra teigiamas, beveik visi pateikti kriterijai buvo įvertinti vidutiniškai 4 balais ir aukščiau iš 5 galimų. Aukščiausiai įvertintas buvo vilniečių draugiškumas ir svetingumas bei taksi paslaugos (išskyrus taksi paslaugas iš oro uosto). Vidutiniškai įvertinti viešieji tualetai bei informacija apie viešąjį transportą. Geriausiai Vilniaus turizmo galimybes yra įvertinę lenkai, prasčiausiai – prancūzai.

81 proc. apklaustų Vilniaus svečių iš užsienio teigė, jog tikėtina arba labai tikėtina, kad vėl lankytis Vilniuje per artimiausius penkerius metus. Beveik visi apklausos dalyviai tvirtino rekomenduosiantys kitiems aplankyti Vilnių.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48010898sec.