Europos dienos šventės mugėje – įspūdžiai gurmanams

Gegužės 10-12 d. Vilniaus centre, Europos dienos šventėje, praeivius ruošiamasi vilioti ne tik čirškančių dešrų kvapais. Visi norintieji galės susipažinti su subtilesne virtuve, kurioje draugystę rado europietiški patiekalai ir lietuviškas alus. Tokią virtuvę pristatys virtuvės šefas ir alaus someljė Donatas Dabrovolskas.

Profesionalas įsikurs Gedimino prospekte, laikinai pastatytame „Švyturio Tradicinės kolekcijos“ bare. „Lietuvių pamėgtai šventei parengiau specialų meniu – jo patiekaluose, derinamuose su įvairių rūšių alumi, atsispindės skirtingų Europos regionų charakteris“, – išduoda D. Dabrovolskas.

Anot alaus someljė, nors Europos Sąjungai priklausome jau beveik dešimtmetį, visada yra ką sužinoti apie jos šalis, atrasti iš naujo. „Neabejoju, kad atėjusiems į barą bus įdomu. Juk vis dar randasi alaus mėgėjų, kurie nežino, kokių rūšių yra alus, mano, kad tik tamsus arba šviesus. O apie skirtingų alaus rūšių ir maisto derinimą vis dar mažai kas girdėję, o net ir girdėjusieji išgirs naujienų“, – sako D. Dabrovolskas.

„Švyturio Tradicinės kolekcijos“ bare bus galima paragauti sodrių jautienos kepsnių, pagardintų anglišku padažu, ispaniškos vištienos, Baltijos strimelių su prancūziška duonele, prancūziško kiaulienos kepsnio, škotiško juodojo pudingo ir kitų šalių skanėstų. Prie patiekalų someljė pasiūlys geriausiai tinkantį alų – Marzen/ Oktoberfest stiliaus „Baltijos“, Dortmundo lagerį „Ekstra Draught“, kvietinį „Švyturio Baltas“, škotišką elį „Old Port Ale“ ar rudąjį elį „Memelbrau“.

„Tai – tradiciniai alaus stiliai, kurių kolekcija rodo alaus įvairovę, skatina pažinti platesnį alaus pasaulį. Jie skirti išrankesniam vartotojui, o geriausias savybes atskleidžia derinami su jų skonius atitinkančiais patiekalais. Galiu pasakyti tik tiek, kad kai pernai miesto šventės metu pristatėme šio alaus ir maisto derinius, išbandę juos liko sužavėti“, – komentuoja D. Dabrovolskas.

Ištyrinėti šiųmetinį virtuvės šefo ir alaus someljė meniu bei paragauti patiekalų galėsite „Švyturio Tradicinės kolekcijos“ bare gegužės 10-12 dienomis. Gedimino prospekte šalia Odminių skvero įsikūręs baras veiks penktadienį 12.00-21.30 val., šeštadienį – 10.00-21.30 val., o sekmadienį – 10-16 val.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.58846617sec.