Italijos turistus Lietuva sieks privilioti tiesioginiais reisais ir itališkojo baroko paveldu

Valstybinio turizmo departamento (toliau - VTD) iniciatyva š.m. gegužės 16-20 d. Lietuvoje lankysis 25 Italijos kelionių organizatoriai, kurie susipažins su mūsų šalies ryškiausiomis turizmo naujienomis, taip pat dalyvaus kontaktų mugėje su Lietuvos turizmo paslaugų tiekėjais, tokiu būdu siekiant paskatinti dvišalius kontaktus tarp italų ir lietuvių turizmo profesionalų.

„Šios verslo misijos Italijos kelionių operatoriams pagrindinis tikslas – pristatyti mūsų šalies turizmo potencialą, siekiant padidinti atvykstamojo turizmo iš Italijos srautus, kadangi šiuo metu turime kaip niekada daug tiesioginių skrydžių tarp Lietuvos ir Italijos: Vilnių galima pasiekti iš Romos bei Milano didmiesčių, o Kauną – iš Kaljario, esančio Sardinijos saloje bei Sicilijos Trapanio oro uosto,“ – mintimis dalijosi VTD direktorė dr. R. Balnienė. 2012 m. Lietuvą aplankė apie 38 tūkst. italų turistų.

Italijos kelionių organizatorių darbotvarkėje numatyta intensyvi pažintinių turų programa. Svečiai susipažins su šiaurės Roma tituluojamu barokiškuoju Vilniumi. Per visą šio miesto istoriją Italijos kūrėjai jame paliko ypač ryškų pėdsaką.

Italijos turizmo verslo misijos atstovai taip pat susipažins su Kaunu bei Pažaislio vienuolynu, kuris, kaip ir dauguma kitų baroko architektūros paminklų, yra ypač glaudžiai susijęs su itališkomis pavardėmis.

Svečius iš Italijos turėtų nustebinti apsilankymas Rumšiškių etnografiniame muziejuje - viename didžiausių (195 ha) ir daugiausiai eksponatų (140 pastatų bei daugiau nei 85 tūkst. kilnojamų eksponatų) turinčiame etnografijos muziejuje Europoje po atviru dangumi. Italai taip pat susipažins su mūsų šalies auksu vadinamu gintaru. Jie aplankys Gintaro galeriją, Gintaro akademiją, „Amber Relax Luxus“ SPA centre susipažins su gintaro panaudojimu sveikatinimui, gintaro terapija, taip pat turės galimybę pamatyti gintaro apdirbimo procesą, paragauti gintaro vandens, sūrio su gintaro rūgštimi.

Turizmo verslo atstovai aplankys Trakų pilį, kurią populiarus britų tinklapis „Female first“ ne veltui įtraukė į gražiausių Europos pilių sąrašą. Renginio „Naktis muziejuje“ metu svečiai iš Italijos turės unikalią galimybę dalyvauti ekskursijoje po naktinę pilį, stebėti viduramžių amatų pristatymus . Verslo misijos dalyviai taip pat apsilankys Europos geografiniame centre bei Europos parke.

Italijos kelionių operatorių verslo misiją š.m. gegužės 16 – 20 dienomisinicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos. Šis turas įgyvendinamas ir finansuojamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.283355sec.