«Balttechnika» nuo robotų karų iki «b2fair» kontaktų mugės

Gegužės 21–23 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks tarptautinė paroda „Balttechnika“, kurioje inovatyvius sprendimus pristatys daugiau kaip 150 inžinerinės pramonės įmonių, asociacijų ir mokslo įstaigų. Šiemet paroda skirta ne tik šios srities specialistams. Joje nemokamai gali apsilankyti visi, kurie nori susipažinti su inžinerinės pramonės naujovėmis ir tendencijomis.

Paroda inžinerinės pramonės atstovus gegužės 21–22d. kviečia į tarptautinę kontaktų mugę, kurią organizuoja VšĮ „Versli Lietuva“, tarptautinių verslo mugių organizatorius „b2fair“ bei Kauno pramonės, prekybos ir amatų rūmai.

„Pernai kontaktų mugėje dalyvavo apie 80 Lietuvos įmonių ir 12 užsienio dalyvių iš Ispanijos, Portugalijos, Švedijos, Suomijos ir Italijos. Šiemet mugės svečių sąrašą papildo JAV ir Jordanijos įmonės, taip pat laukiama Rusijos, Nyderlandų ir kitų šalių atstovų“, sako Evaldas Brazys, VšĮ „Versli Lietuva“ Eksporto departamento vyriausiasis projektų vadovas.

Dar viena proga susipažinti su užsienio įmonių atstovais– Lietuvos techninės priežiūros inžinierių asociacijos (LTPIA) organizuojama tarptautinė konferencija „Inžinerinės priežiūros ateitis 2013“, kurioje pristatomi geriausi turto valdymo, verslo ir gamybos resursų planavimo, įrengimų priežiūros sprendimai sėkmingose įmonėse: „ Nordic Sugar“, „Orlen Lietuva“, „TUV Rhienland“, SKF, „TechPro“, „Phoenix Contact“, „Philip Morris“ ir kt.

UAB „Dogas“ parodoje organizuojamame tradiciniame „Elektrikų pavasaryje“ vyks specialūs teoriniai ir praktiniai mokymai su elektros sistemomis dirbantiems specialistams.

„Neseniai Lietuvoje įsigaliojo nauji reikalavimai dėl darbų neatjungus elektros įtampos. Artimiausiu metu elektros tinklus remontuojantys specialistai darbus privalės atlikti esant įjungtai elektros įtampai– neatjungę vartotojų nuo elektros tinklo, kad nebūtų pertraukiami gamybos ir technologiniai procesai. Parodoje mokysime, kaip dirbti pagal naujus reikalavimus. Visi mokymų dalyviai gaus kvalifikacijos kėlimui reikalingus pažymėjimus“,– sako Egidijus Vakarinas, elektros techninių medžiagų ir įrangos tiekėjo „Dogas“ generalinis direktorius.

Parodoje „Balttechnika“ vyks ir elektros sistemų specialistų varžybos, kuriose kiekvieną kartą kovos po 3 dalyvius– laimės greičiausiai teisingai surinkęs elektros paskirstymo skydą. Šiose varžybose kviečiami dalyvauti visi norintys specialistai, kaip ir tradiciškai parodoje rengiamame „Suvirintojų meistriškumo konkurse“.

Jaunieji parodos lankytojai artimiau susipažins su inžinerinės pramonės veikla, apžiūrės bendraamžių sukurtus inovatyvius prototipus, išvys automobilių modelių varžybas „Saulė veža“– savo sukonstruotais saulės elementais varomais automobiliukais varžysis II-V ir VI-XII klasių moksleiviai.

„Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija rengia projektą „ATVERK– Ateities verslo komanda“, kuris skatina mokymo institucijų ir įmonių bendradarbiavimą, ugdo studentų gamybinį verslumą, suteikia šiuolaikinės pramonės praktikoje reikalingų žinių ir gebėjimų“,– sako Agnė Žekonytė, Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ projektų vadovė.

Anot jos, Klaipėdos universiteto studentai ekspozicijoje pristatys savo sukurtą stendą, kuriame traukiniai važiuoja pagal realias traukinių eismo taisykles. Per realų Girulių kelyno planą ir keletą išgalvotų stočių su įspūdingais tiltais bei kitomis nepakartojamą kraštovaizdį sukuriančiomis detalėmis važiuojantį traukinį lankytojai galės valdyti išmaniaisiais įrenginiais.

Klaipėdos universiteto atstovai parodoje taip pat demonstruos ROBOT-SUMO kovas, kurių metu lankytojai susipažins su robotų veikimu ir techninėmis charakteristikomis. Kiekvienose varžybose rungsis du robotai, kurie naudodami įvairius jutiklius stengsis aptikti varžovą ir išstumti jį už ringo.

Tarptautinės technikos ir technologijų, energijos, elektrotechnikos, elektronikos, pramonės prietaisų, inžinerinės kooperacijos parodos „Balttechnika 2013“ lankymas ir dalyvavimas jos renginiuose nemokamas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47101808sec.