«Švyturio Joninių nakties regatoje» – ir gyva muzika

Birželio 22 d., Klaipėdos uoste bures 5-ąjį kartą pakels jachtos, besivaržančios „Švyturio Joninių nakties regatoje“. Vienintelė naktį Klaipėdoje rengiama regata šiemet tampa ne tik buriavimo renginiu, bet ir miesto Joninių šventės dalimi. Du vakarus Kruizinių laivų terminale vyks nemokami gyvos kokybiškos muzikos koncertai.

„Vienas svarbiausių mūsų tikslų šiemet – apjungti koncertą miestiečiams su buriavimo regata. Pačios varžybos išliks įdomios ne tik sportininkams, bet ir paprastoms šeimų ar draugų įguloms“, – teigia vienas iš regatos organizatorių Vilius Tamkvaitis.

Šios unikalios naktinės regatos startas numatytas birželio 22-osios vakarą, 21.30 val. ties Kruizinių laivų terminalu. Jachtos, startavusios Klaipėdoje, plauks Nidos ir Ventės rago link. Apiplaukusios numatytą distanciją jos finišuos Klaipėdoje, Joninių naktį simboliškai apiplaukdamos visas Kuršių marias. Finišuojama paryčiais, priklausomai nuo vėjo.

„Tikimės, kad šiais metais regatoje startuos apie 30 jachtų iš Klaipėdos, Mingės, Nidos, Vilniaus ir Kauno. Buriuotojai turės galimybę ne tik pakovoti dėl prizų, bet ir pasigrožėti trumpiausios nakties saulėlydžiu, saulėtekiu ir nuostabia Kuršių Nerijos gamta“, – pasakoja V. Tamkvaitis.

Po bemiegės nakties tradiciškai visi regatos dalyviai vaišinami pusryčiais, o Jonų arba Janinų dalyvavimas jachtų įgulose suteikia ir pranašumo perskaičiuojant jachtų lenktyninius balus.

Liekantiems krante

„Penktą kartą organizuojama „Švyturio Joninių nakties regata“ jau tapo vienu įsimintiniausių buriavimo sezono renginių. O Klaipėda yra neatsiejama ne tik nuo jūros, vėjo, burių, bet ir nuo geros muzikos skambesio. Tad šiemet apjungėme šiuos du dalykus į viena“, – džiaugiasi regatos globėjas, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Abu vakarus, birželio 22 ir 23 d., regatos koncertai vyks šventės scenoje, Kruizinių laivų terminale, nuo 20 valandos.

„Regatos atidarymo šventę šeštadienį pradės dainininkas Gražvydas Sidiniauskas. Sceną iš jo perims klaipėdiečiai „Vokalis“ ir „Fans of the Sky“, savo muziką vadinantys pop ir alternatyvaus roko deriniu“, – šeštadienio vakaro programą pristato Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Sekmadienio vakarą rengiamas regatos uždarymas bei nugalėtojų apdovanojimai ir koncertas.

„Antrojo vakaro programoje – dar daugiau atlikėjų, turime ir svečių iš užsienio. Regatos uždarymo vakarą pradės „Grock“ studijos grupė. Taip pat koncertuos itin turtinga instrumentuote pasižyminti ukrainiečių grupė „Spiritual seasons“. Jos pasirodymuose skamba tokie instrumentai kaip dūdmaišis, lūpinė armonikėlė, fleita, gitaros, akordeonas – ir tai tik maža dalis. Regatos uždarymo koncerte dalyvaus ir kylanti džiazo žvaigždė iš Kaliningrado Ilya Khvostov su grupe „Thoughts Aloud“. O vakarą užbaigs ir į džiazo šėlsmą įtrauks „Saxy sprede“ – ryškiausias Klaipėdos virtuozas Laimonas Urbikas, kerinčio balso savininkė Kristina Jatautaitė ir DJ Averijano“. Renginį ves žurnalistė Živilė Vaškytė“, – pasakoja I. Grubliauskienė.

Nuo 2009 m. rengiamą „Švyturio Joninių nakties regatą“ palaiko „Švyturio“ alaus darykla ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Regatos programa:

Šeštadienis, birželio 22 diena

15.00 – 20.00 Regatos dalyvių paraiškų pateikimas, dokumentų patikrinimas 20.00 – Regatos atidarymas šventės scenoje, Kruizinių laivų terminale. Koncertuoja Gražvydas Sidiniauskas, „Vokalis“ir „Fans of the sky“ 21.30 – Regatos startas, ties Kruizinių laivų terminalu

Sekmadienis, birželio 23 diena

7.00 – 10.00 – Regatos finišas, ties Kruizinių laivų terminalu 8.00 – 12.00 – Pusryčiai regatos dalyviams 20.00 – Regatos uždarymas, nugalėtojų apdovanojimai, regatos šventinėje scenoje Kruizinių laivų terminale. Koncertuoja „Grock“ studijos grupė, „Spiritual seasons“, Ilya Khvostov su grupe „Thoughts Aloud“ ir „Saxy spree“ (Kristina Jatautaitė, Laimonas Urbikas ir DJ Averijano)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66145897sec.