Metalo ir granito skulptūrų paroda Vilos parke šiauliuose

Nuo 2013 m. liepos 11 d. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Chaimo Frenkelio vilos parke (Vilniaus g. 74, Šiauliai) veiks Algimanto Šlapiko koroduoto metalo ir granito skulptūrų paroda. Ši paroda įsilieja į X tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio programą. Parodą vilos parke bus galima aplankyti nemokamai iki rugsėjo 29 d.

Algimantas Šlapikas – žinomas Lietuvoje ir užsienio šalyse kaip šiuolaikinio meno atstovas, skulptorius ir dėstytojas. Kaunietis menininkas skulptūras kuria iš patvarių medžiagų, turinčių tūrį ir svorį, – tai metalas, akmuo, medis ir pan. Be skulptūros, jis domisi keramika, kitomis šiuolaikinio meno sritimis. A. Šlapiko darbai buvo ir yra eksponuojami daugelyje personalinių ir kitokių parodų Lietuvoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Švedijoje, Rusijoje, Danijoje, Lenkijoje, Italijoje, Ukrainoje, Kinijoje ir kt. A. Šlapikas dažnai dalyvauja skulptorių bienalėse, tarptautiniuose simpoziumuose, įvairiuose projektuose, konkursuose, yra pelnęs ne vieną apdovanojimą už kūrybinę veiklą.

„Chaimo Frenklio vilos parke eksponuojamos per dešimtmetį sukurtos devynios granito ir metalo skulptūros. Jos plastiškai skiriasi viena nuo kitos jau tuo, kad gamybai panaudotos skirtingos medžiagos. Tai nėra specialiai vilos parko erdvei kurti darbai, tačiau į ją buvo atsižvelgta, atrenkant turimus darbus lauko ekspozicijai“,– interviu metu sakė parodos autorius A. Šlapikas.

Skulptoriaus darbai po atviru dangumi Šiauliuose eksponuojami pirmą kartą. Autorius pasidžiaugė, kad turi progą eksponuoti parodą tokioje erdvėje, kur skulptūros kontrastuoja su šalia esančia puošnia vila ir industrinio paveldo objektais. A. Šlapiką pradžiugino „Aušros“ muziejaus iniciatyva – sutvarkytoje viešoje erdvėje atsiradę meno objektai, tai, pasak skulptoriaus, geras pavyzdys, kurio turėti siekti ir didieji Lietuvos miestai.

Liepos 18 d. 19 val. lankytojai laukiami Chaimo Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) vyksiančiame Xtarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio kamerinės muzikos koncerte „Salut, Paris“. Atlikėjai: Aidas Strimaitis (smuikas), Eglė Kasteckaitė (fortepijonas). Bilietų kaina – 13, 18 Lt.

Daugiau informacijos http://www.ausrosmuziejus.lt/.

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Deimantė Bačiulė, tel. +370 41 43 36 80.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41215086sec.