«Rafta» – plūduriuojantis festivalis Kuršių marių viduryje

Pernai organizatoriai Kuršių mariose surengė tokio pat pavadinimo vakarėlį, sulaukusį didelio lankytojų susidomėjimo, todėl „Rafta“komanda šiemet nusprendė vakarėlio ribas „praplėsti“ iki dienos festivalio. Analogų neturintis renginys vyks šeštadienį, rugpjūčio 3 d.,nuo11 iki 23 val.

„Kuršių marios yra šiek tiek primirštos bei apipintos klaidingais stereotipais. Jose mažai kas maudosi, nors vanduo yra švarus. Ši vieta yra istoriškai turtinga bei unikali savo kilme. Prieš mažiau nei 100 metų Mažosios Lietuvos gyventojai per 6-10 km pločio Kuršių marias į Neriją vesdavo arklius. Šiandien braidymas marių viduryje tampa pagrindiniu išskirtinumu šiame regione, todėl tikimės savo projektu sulaukti žmonių susidomėjimo“, – teigia pagrindinis idėjos autorius ir „Rafta“ organizatorius Algirdas Sabaliauskas.

Festivalyje dalyvauja alternatyvaus roko ir elektroninės muzikos grupės, įvairūs didžėjai. Visi atlikėjai pasirodys ant plūduriuojančios scenos, o pasibaigus festivalio programai linksmybės persikels į uostamiesčio klubus „Port“ bei „Kurpiai“ – čia dalis festivalio atlikėjų pasirodys specialiose „Raftos“ dūzgėse.

Tiksli festivalio vieta – Kuršių marių vidurys ties Kiaulės nugara (tarp Juodkrantės ir Drėvernos), kur gylis siekia apie 1,2 metro. Renginio dalyviai galės išlipti iš juos atplukdžiusių transporto priemonių ir su kitais „Raftos“ svečiais bendrauti bei šokti tiesiog vandenyje. Festivalio teritorijojebus organizuojamos vandens pramogos. Taip pat veiks greitasis vandens taksi, kurio pagalba bus galima nuplaukti į Juodkrantę ar greitai ir saugiai pasiekti bet kokią kitą Kuršių marių vietą.

Renginys visiškai nemokamas. „Norime, kad kuo daugiau žmonių galėtų pasidžiaugti muzika ir nuostabiu Kuršių marių vaizdu, tikimės, kad festivalis taps gražia tradicija, dėl to renginį organizuojame visiškai nemokamai ir nesiekiame pelno“, - pabrėžia renginio organizatoriai. Vienintelis dalykas, kuriuo „Raftos“ dalyviams reikės pasirūpinti, yra vandens transporto priemonės, kuriomis jie atplauks į renginio vietą. Transportas gali būti bet koks - pačių pasigamintas, pasiskolintas ar išsinuomotas. Norintys išsinuomoti laivą sau ir savo draugams tą padaryti gali labai paprastai – organizatorių paruoštoje vandens transporto priemonių rezervavimo sistemoje www.rafta.lt, kur galima pagal savo poreikius išsirinkti vandens transporto priemonę, kuria norite plaukti į festivalį. Laivų kiekis ribotas, tad organizatoriai ragina paskubėti, kitaip vandens transporto priemonių nuoma teks rūpintis patiems. Festivalio internetinėje svetainėje taip pat galima įsigyti specialius „Raftos“ marškinėlius, kuriais vilkintys gaus nuolaidą pramogoms festivalio teritorijoje ir renginio dūzgėse.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74291587sec.