Festivalį «Užutrakio vakarai» nutvieks žaižaruojanti braziliško džiazo premjera

Festivalyje „Užutrakio vakarai“ šį sekmadienį, rugpjūčio 11 dieną, bus karšta kaip niekada – muzikos gerbėjų laukia išskirtinis, kraują kaitinantis vakaras. Nuo Užutrakio dvaro rūmų terasos į Galvės ežero tolius ir parko tankmes plūs aistringi, uždegantys braziliško džiazo ritmai.

Specialiai festivaliui unikalią programą parengė Vilnius Jazz Orchestra su vokaliste Denise Fontoura iš Brazilijos ir būgnininku Deodato Siquir iš Mozambiko. Koncerte skambės braziliško džiazo melodijos – bosanovos, sambos, funk, afrikietiško regio ritmai ir originalios solistų kompozicijos. Programos kūrinius aranžavo Vilnius Jazz Orchestra vadovas Remigijus Rančys, subūręs šias tarptautines džiazo pajėgas, bei saksofonininkas Leonardas Pilkauskas.

„Mane seniai žavi braziliškas džiazas. Esu grojęs su brazilų muzikantais ir norėjau šią patirtį tęsti. Džiazo muzikos kultūroje, kuri susiformavo palyginti ne taip seniai, įžvelgiu nemažai ir braziliškų ritmų, spalvų. Per savo kolegas suradau man patikusius atlikėjus ir pakviečiau parengti programą festivaliui „Užutrakio vakarai“, – sakė daugelio džiazo programų sumanytojas ir autorius, žinomas saksofonininkas R. Rančys.

Grojantis ne tik saksofonu, bet ir klavišiniais, fleita R. Rančys, studijavęs ne tik Lietuvoje, bet ir Olandijoje, Danijoje, nepaliauja stebinti originaliais džiazo projektais. Vienas iš jų – pernai debiutavęs įvairių kartų muzikantų kolektyvas Vilnius Jazz Orchestra. Šiame orkestre groja ir žinomi meistrai, ir jaunieji muzikantai.

Pasak vadovo, šalyje nėra daug muzikinės erdvės, kurioje tarptų ir jaunieji džiazo talentai, todėl orkestras yra gera galimybė koncertuoti ir tobulėti. Ir „Užutrakio vakaruose“ pasirodys būrys jaunųjų džiazo muzikantų kartu su džiazo korifėjais – trimito ir fliugelhorno virtuozu Valerijumi Ramoška, klavišininku Dima Golovanovu.

Festivalio viešnia Denise Fontoura – Brazilijos dainininkė ir dainų kūrėja. 2003 metais Denise hiphopo merginų grupės ,,Anastasias'' debiutinė daina ,,Mulheres Heroinas“ Brazilijoje laimėjo geriausios debiutinės dainos apdovanojimą. Denise su grupe „Supergroove“ taip pat dainuoja sambos, soul ir funk stiliais. Dainų atlikėja ir kūrėja per aštuonerius muzikavimo metus alternatyviose scenose dainavo su gerai žinomais Brazilijos muzikantais, kaip B. Negao Elba Ramalho, Gerson King. D. Fontoura 2006 m. su keliais hiphopo atlikėjais iš Meksiko įrašė kompaktinę plokštelę, kuri pelnė tarptautinį pripažinimą.

Deodato Siquir yra vadinamas ryškiausia Afrikos džiazo šviesa. Būdamas 26-erių būgnininkas ir vokalistas iš Mozambiko persikėlė į Skandinaviją ir įsitvirtino pasaulinėje džiazo muzikos scenoje. Per jo „svyruojančias“ kompozicijas su angliškais, portugališkais tekstais klausytojai leidžiasi į svaiginamą muzikinę kelionę aplink pasaulį. Mozambiko ritmai, susipynę su šaltu skandinavišku džiazu, skamba itin įspūdingai.

Devintąjį sezoną vykstančiame festivalyje „Užutrakio vakarai“ be įprastų kamerinės muzikos programų neatsitiktinai atsiranda vietos ir džiazui. Užutrakio dvaro sodybos terasa yra išskirtinai demokratiška vieta koncertams. Jų klausomasi ne tik sėdint, bet ir vaikštinėjant po parką, pramogaujant Galvės ežere. Įprasta, kad nemažai festivalio gerbėjų muzika mėgaujasi tiesiog Galvės ežere, atplaukę jachtomis, vandens dviračiais, valtimis ar net burlentėmis. Tad nuolat improvizuojanti „Užutrakio vakarų“ publika tikrai neliks nusivylusi ir naująja – braziliško džiazo premjera.

„Užutrakio vakarus“ rengia viešoji įstaiga „Nepriklausomi garso režisieriai“ ir Rūdiškių muzikos mokykla. Festivalį remia Trakų rajono savivaldybė, Kultūros rėmimo fondas, generalinis rėmėjas – bendrovė „E energija“.

Koncerto pradžia – 19.30 val. Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42858601sec.