Į Nidą kviečia kino festialis «Baltijos banga»

Neringoje prasideda vienintelis trijų Baltijos šalių kino festivalis Lietuvoje "Baltijos banga". Penkerių metų festivalio jubiliejaus proga žiūrovų laukia ypač kruopščiai atrinkta programa.
Festivalio organizatoriai džiaugiasi, kad su penktuoju gimtadieniu "Baltijos banga"įsisiūbuoja, o jos geografinė amplitudė plečiasi – šiemetinėje programoje bus parodyta 19 kino filmų jau iš 5 šalių: 7 iš Lietuvos, po 4 iš Latvijos ir Estijos ir po du filmus iš skandinaviško Baltijos pajūrio – Danijos bei Suomijos.
Festivalįorganizuoja Lietuvoskinematografininkų sąjunga kartu suNidos KTIC „Agila“.
Daugiau apie festivalį http://www.baltijosbanga.lt/.

Kviečiame į tarptautinį kino festivalį BALTIJOS BANGA, vyksiantį Nidoje 2013 m. rugpjūčio 22–29 d., kuris šiais metais švenčia penkerių metų jubiliejų.
BALTIJOS BANGA – tai vienintelis trijų Baltijos šalių kino festivalis Lietuvoje, rengiamas kartu su Latvijos ir Estijos kinematografininkų sąjungomis, Nidos KTIC „Agila“ bei Neringos miesto savivaldybe.
Festivalio globėjas – LR ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.
Tarptautinis kino festivalis BALTIJOS BANGA, kurio atidarymas tradiciškai vyksta rugpjūčio 23-iąją, Baltijos kelio minėjimo dieną, skatina atsigręžti į trijų Pabaltijo valstybių istoriją, kuri suteikia šiam festivaliui simbolinį atspindį. Kaip gražus tarpkultūrinio bendradarbiavimo tęstinumo pavyzdys, festivalis BALTIJOS BANGA pristato pasauliui Lietuvą, Latviją ir Estiją ne tik kaip vieningą geopolitinę erdvę, bet ir kaip Baltijos kelyje idėjiniu požiūriu įtvirtintą ryšį. Tęsiant šio unikalaus festivalio tradicijas, svarbu suvokti baltiškojo trialogo svarbą audiovizualinio meno kontekste.
Šių metų tarptautinio kino festivalio BALTIJOS BANGA programoje bus rodomi naujausi ir įdomiausi trijų Baltijos šalių vaidybiniai ir dokumentiniai filmai, vyks susitikimai su jų autoriais, vaikų Animacijos mokyklėlės užsiėmimai, kurios metu bus sukurtas animacinis filmukas. Taip pat organizuojamas seminaras Baltijos šalių režisierių ir prodiuserių kūrybinių santykių tema, kviečiantis kino mylėtojus prisijungti prie šios diskusijos. Penkerių metų jubiliejaus proga festivalis BALTIJOS BANGA parengė ypatingą programą: pajūrio žiūrovams bus parodyti ne tik įdomiausi Latvijos, Estijos ir užsienio pripažinimą pelnę Lietuvos kinematografininkų darbai, bet ir nuotaikingai romantiški danų ir suomių režisierių filmai. Danija ir Suomija šiais metais pirmą kartą svečiuojasi BALTIJOS BANGOJE ir pristato žymių režisierių vaidybinius darbus.
Tarptautinis kino festivalis BALTIJOS BANGA šiemet tęs savo kelionę Klaipėdoje. Rugpjūčio 30 d. – rugsėjo 1 d. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre / KULTŪRPOLYJE (Didžioji Vandens g. 2) kino mylėtojai turės galimybę išvysti dalį festivalio programos filmų.
RENGINYS NEMOKAMAS.
Renginio vieta: Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras Agila, Taikos g. 4, Nida.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.95694995sec.