Festivalis «Permainų muzika» kviečia išsklaidyti rudeninę melancholiją

Rugsėjo 19 – spalio 4 d. Klaipėdos koncertų salė pakvies į IX-ąjį šiuolaikinės muzikos festivalį „Permainų muzika“. Šešiais koncertais, kuriuose pasirodys ne tik Lietuvos, bet ir iš už Atlanto atvykę atlikėjai, pradedamas naujasis uostamiesčio šiuolaikinės muzikos sezonas.

„Labai laukiame ne tik klaipėdiečių, bet ir muzikos mylėtojų iš kitų miestų. Kviesime pakeliauti įdomiausiais šiuolaikinės muzikos maršrutais, intriguojančiais drąsiais ir netikėtais skambesiais. Reikšmingą dėmesį skirsime lietuvių muzikos asmenybėms, taip pat pakviesime į artimesnę pažintį su tolimų šalių kūrėjais bei atlikėjais. Koncertuose skambės JAV, Kanados, Argentinos, Didžiosios Britanijos, Olandijos, Estijos kompozitorių kūriniai. Inspiruojančios ir nuolat kintančios muzikos ekspresas tikrai išsklaidys rudenišką melancholiją ir atgaivins mintis”, – užtikrino Loreta Narvilaitė, Klaipėdos koncertų salės pavaduotoja kultūrinei veiklai.

Rugsėjo 19 d., festivalio atidarymo koncerte „Amerikos muzika: patikti ir šokiruoti”, Klaipėdos kameriiam orkestrui diriguos amerikietis Nealas Stulbergas. Dirigentas, pelnęs tarptautinį pripažinimą už klasikos ir šiuolaikinių kompozitorių kūrinių interpretacijas, Permainų muzikoje” atvers savo šalies muzikos pasaulį. Koncerte skambės Lou Harrisono, Aarono Coplando, Davido S. Lefkowitziaus ir kitų garsių kompozitorių kūriniai. Tai vienas laukiamiausių koncertų. N. Stulbergas mūsų festivalyje pasirodys pirmą kartą, tuo tarpu su daugeliu kitų muzikų palaikome glaudžius ryšius ir kviečiame atvykti dar kartą”, – pasakojo L. Narvilaitė.

Vienas labiausiai intriguojančių festivalio koncertų – Kanados saksofonų kvarteto Quasar” pasirodymas. Šie atlikėjai dažniausiai groja tik jiems specialiai sukurtus kūrinius, pasižyminčius energija, nepaprastomis techninėmis savybėmis ir netikėtomis improvizacijomis. Prieš 8 metus ši grupė pas mus surengė įsimintiną koncertą, kuriame grojo net vargonų vamzdžiais. Šį kartą jie tyrinės pačias giliausias saksofonų garsų gelmes. Tai žmonės, nuolat kupini naujų idėjų, gebantys atlikti įvairiausią muziką – nuo instrumentinės, iki gyvosios elektroninės, teatrališkai išraiškingos muzikos“, teigė festivalio organizatorė.

Tarptautinę muzikos dieną, spalio 1-ąją, organizatoriai pakvies į nemokamą koncertą „Garsų traukiniai“, kuris numatytas netradicinėje erdvėje – Klaipėdos geležinkelio stotyje. Styginių kvartetas „Chordos“ pagrieš žymiąją S. Reicho kompoziciją „Skirtingi traukiniai“, kurioje šalia gyvo kvarteto grojimo iš įrašo skamba žmonių balsai, traukinių garsai. Ši kompozicija yra pelniusi „Grammy“ apdovanojimą kaip geriausias šiuolaikinės muzikos kūrinys.

Festivalio uždarymas skirtas pristatyti talentingiems lietuvių menininkams: kompozitorei Ramintai Šerkšnytei (skambės net 3 jos kūriniai), bei saksofonininkui Liudui Mockūnui. Garsiausi Lietuvos muzikai – pianistas Petras Geniušas, smuikininkė Ingrida Armonaitė, maestro Juozas Domarkas pasirodys Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncerte. Su šiuo kolektyvu taip pat solo gros itin savo braižo amerikiečių kilmės dabar Šveicarijoje reziduojantis vokiečių trombonininkas Mike‘as Svoboda. Jis Klaipėdos koncertų salėje pasirodys jau trečią kartą.

Valstybinio turizmo departamento vadovė Raimonda Balnienė primena, kad ruduo – naujais kultūriniais renginiais ir šventėmis gausaus sezono pradžia. „Dėl naujų potyrių verta nukeliauti ir ne vieną dešimtį kilometrų, o įdomių ir originalių kultūrinių renginių gausu ne tik sostinėje, bet ir kituose Lietuvos miestuose“, įsitikinusi R.Balnienė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57923508sec.