Pinigų muziejus – geriausių pinigų muziejų penketuke

Lietuvos banko Pinigų muziejus pateko į geriausiai įvertintų viso pasaulio valstybių centrinių bankų muziejų penketuką. Į mokslinio žurnalo MintWorld Compedium sudarytą geriausių muziejų penketuką taip pat pateko Kanados, Vokietijos Bundesbanko, Pietų Korėjos centrinių bankų ir Jungtinių Amerikos Valstijų Federalinės rezervų sistemos pinigų muziejai.

Į kitą penketuką pateko Belgijos nacionalinio, Indijos rezervų, Anglijos, Izraelio ir Japonijos centrinių bankų pinigų muziejai.

Penki geriausi pasaulio pinigų muziejai buvo išrinkti vertinant minėtuose muziejuose pateiktų eksponatų įvairovę, jų kokybę ir retumą, edukacinio ir švietėjiško turinio informaciją. Neliko nepastebėtos ir gausios interaktyvios informacinės priemonės – pasirinkus reikiamą kalbą jos laisvai pritaikomos ir užsienio turistams.

Vienas iš svarbių vertinimo kriterijų – visi muziejai laimėtojai puikiai pritaikyti neįgaliesiems. Ir galiausiai – į geriausiųjų penketuką patekę muziejai straipsnyje apibūdinami kaip paliekantys išskirtinį įspūdį lankytojui.

Lietuvos banko Pinigų muziejus įsikūręs Vilniaus centre – Gedimino prospekto ir Totorių gatvės sankirtoje. Čia, per du aukštus išsidėsčiusiose penkiose salėse, galima susipažinti su pasaulio pinigų ir bankininkystės istorija, Lietuvos pinigais, bankininkystės raida mūsų šalyje nuo pirmųjų kredito įstaigų atsiradimo iki šių dienų. Be to, lankytojas gali pats aktyviai dalyvauti pažinimo procese – savarankiškai nusikalti suvenyrinę plokštelę, pasisverti ant specialių svarstyklių ir sužinoti, kiek jis kainuotų, jei būtų auksinis, platininis ar sidabrinis.

Muziejaus lankymas ir ekskursijos nemokamos, muziejaus durys atviros antradieniais–penktadieniais nuo 10 iki 19 val., o šeštadieniais – nuo 11 iki 18 val.

Pinigų muziejaus informacija: www.pinigumuziejus.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.7772491sec.