Iš sostinės «Nepatogus kinas» keliauja į Šiaulius

2013 m. lapkričio 5 d., antradienį, 18 val. Šiaulių „Aušros“ muziejaus ChaimoFrenkelio viloje (Vilniaus g. 74) vyks dokumentinių filmų festivalio „Nepatogus kinas“ atidarymas, filmo „Auksinis ruduo“ (Herbstgold) peržiūra ir diskusija. Renginyje dalyvaus festivalio organizatoriai, visuomenininkai, Šiaulių pagyvenusių žmonių asociacijos atstovai.

Lapkričio 5–9 d. Chaimo Frenkelio vilos kino salėje festivalio organizatoriai pristatys 11 dokumentinių filmų programų bei kvies į renginius. Visi festivalio kino seansai nemokami, filmų subtitrai – lietuvių kalba.

Vilniuje į pabaigą artėjantis dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ jau kitą savaitę pradeda kelionę po Lietuvą. Pirmoji šios kelionės stotelė – Šiauliai, kur žmogaus teisių kino festivalis viešės nebe pirmą kartą. Čia kino mėgėjai festivalį jau žino ir laukia.

Šiemet šiauliečiai bus maloniai nustebinti, nes festivalis neapsiribos vien kino seansais. „Paprastai įvairūs filmus lydintys renginiai vyksta tik Vilniuje, todėl labai džiugu, kad šiemet jau atidarymo dieną galėsime Šiaulių žiūrovus pakviesti į filmo aptarimą.“, – sako festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis. Lapkričio 5 d. 18 val. bus rodomas itin šiltai sostinės žiūrovų sutiktas filmas „Auksinis ruduo“. Po filmo vyks pokalbis apie tai, kaip Lietuvoje suprantama senatvė ir koks požiūris į pagyvenusius žmones. Diskusijose dalyvaus festivalio rengėjai, visuomenininkai, Šiaulių pagyvenusių žmonių asociacijos atstovai ir, žinoma, filmo žiūrovai.

Vilniuje didelio susidomėjimo susilaukė pasaulinio skurdo temai skirta festivalio programa „Pasaulis 2015“, organizatorių parengta bendradarbiaujant su Nacionaline nevyriausybinių vystomojo bendradarbiavimo organizacijų (NNVBO) platforma. Šiaulių žiūrovai galės įvertinti tris pripažinimo sulaukusius filmus bei diskutuoti opia skurdo tema. Diskusija Šiauliuose vyks lapkričio 7 d. po filmo „Duokit mums pinigų“ (Give us the money). Filme pasakojama apie pop žvaigždžių Bono (U2) ir Bobo Geldofo kovą su badu ir skurdu. „Po filmo kartu su NNVBO platformos nariais kviesime žiūrovus diskutuoti, ar išties įžymybės padeda spręsti pasaulines problemas, gilinsimės į tikrąsias skurdo priežastis ir ieškosime atsakymo, ką dėl teisingesnio pasaulio gali padaryti kiekvienas iš mūsų“, – sakė Mariana Sutkienė, NNVBO platformos edukacinių diskusijų koordinatorė.

Prieš beveik keturiolika metų pasaulio lyderiai paskelbė Tūkstantmečio vystymosi tikslus ir susitarė telkti visas pastangas tam, kad iki 2015-ųjų tikslai būtų įgyvendinti. Vienas iš tikslų – kova su skurdu pasaulyje. 2015-ieji jau čia pat, o skurdas neišnyko. Kol pasaulio lyderiai diskutuoja, ką daryti ateinančius dešimtmečius, programos „Pasaulis 2015“ filmai „Duokit mums pinigų“, „Saulės mamos“ ir „Statom į rėmus“ kvies kartu ieškoti atsakymų į klausimus, kodėl pasaulyje vis dar badauja kas aštuntas žmogus, ko iš tiesų reikia skurstantiems ir pan.

Daugiau informacijos apie festivalio „Nepatogus kinas“ filmų programas galima rasti tinklalapyje www.nepatoguskinas.lt.

Informaciją teikia festivalio „Nepatogus kinas“ direktoriusG. Andriukaitis, mob. tel. +370 605 12624 ir Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Deimantė Bačiulė, tel. +370 41 43 36 80.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53521681sec.