Kelionių organizatorius: žmonės jau įprato pasirūpinti savo atostogomis iš anksto

Galinčių atostogauti užsienyje skaičius ir toliau nuosekliai auga. Tai atskleidžia ne tik Lietuvos statistikos departamento skaičiavimai, tačiau ir didžiausio Baltijos šalyse kelionių organizatoriaus „Novaturas“ duomenys. Pristatydamas 2014 m. vasaros sezono kryptis, organizatorius atkreipia dėmesį, kad atostogų užsienyje populiarumo augimui didžiausią įtaką turi ir jau susiformavęs tautiečių įprotis keliones planuotis iš anksto.

„Šiemet pristatome jubiliejinį, penkioliktąjį, vasaros kelionių sezoną. Per tuos metus matėme, kaip keitėsi poilsiautojų įpročiai. Jau ne pirmą sezoną poilsiautojai įvertina tai, kad atostogas iš anksto planuoti yra naudinga. Tokiu būdu priartėjome vakarų Europos turistų įpročių“, – kalba „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Anot L. Aldonio, išankstinis atostogų planavimas naudingas dėl kelių priežasčių: „Įsigyjant kelionę sezono pradžioje, galime pasiūlyti geriausią kelionės kainą. Taip pat pirkdamas iš anksto klientas turi plačiausią kelionių krypčių bei viešbučių pasirinkimą. Griežtai laikomės mažiausios kainos garantijos ir, žinoma, siūlome dar kitų išskirtinių verčių klientui.“

Atsakingas finansų valdymas namų ūkiuose ir kruopštus atostogų planavimas praėjusį vasaros sezoną sudarė galimybes atostogų išvykti dar didesniam skaičiui tautiečių. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2013 m. antrąjį ketvirtį į užsienį keliavo 395,2 tūkst. šalies gyventojų, arba 7,2 procento daugiau nei per tą patį 2012 metų laikotarpį. Tad, atsižvelgdamas į augančią vasaros kelionių paklausą, „Novaturas“ ateinančių metų vasaros sezonui pasiūlė net 80 atnaujintų pažintinių kelionių maršrutų, iš kurių – 28 visiškai nauji, skirti ir poilsiui, ir pažinimui. Taip pat vasaros sezonui klientams pasiūlyta 14 krypčių poilsiui: Graikija, Turkija, Ispanija, Italija, Portugalija, Bulgarija, Kroatija, Egiptas ir nauja kryptis – Tunisas – įtraukta atsižvelgiant į klientų pageidavimus.

„Poilsiautojai metams bėgant tampa reiklesni, noriai renkasi ne tik įprastas poilsinių ir pažintinių kelionių kryptis, daug dėmesio sulaukia ir egzotinės šalys. Todėl šiemet šalia lietuvių pamėgtų vasaros sezono krypčių siūlysime ir tautiečių mažiau atrastas kryptis: kerintį Iraną, spalvingąjį Maroką ir paslaptingąją Islandiją“, - kalba L. Aldonis.

„Novaturas“ pastebi, jog atostogauti išsiruošiantys lietuviai keliauti linkę prabangiau nei praėjusiais metais. Tai įrodo ir Lietuvos statistikos departamento duomenys: po užsienio šalis keliavę turistai iš Lietuvos 2013 m. antrąjį ketvirtį išleido 725,6 mln. litų, arba 11,2 procento daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

„Atsakingas atostogų planavimas atveria kelią papildomoms pramogoms kelionės metu: turistinėms ekskursijoms, SPA procedūroms, vietinės virtuvės pažinimui ir kitiems malonumams“, - teigia „Novaturo“ generalinis direktorius.

Planuojama, kad 15-uoju atostogų sezonu su „Novaturu“ ilsėsis 100 tūkst. poilsiautojų iš Baltijos šalių. Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1800 skrydžių daugiau kaip 23 kryptimis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77207899sec.